Отже — спагеті у вершковому соусі з помідорами…
Інгредієнти
Помідори – 6 шт. (середнього розміру) | |
Помідори черрі – 2 склянки | |
Часник – 3 зубчики | |
Базилік – жменя (свіжого) | |
Спагетті – 300-400 г | |
Маслини – 10-15 шт | |
Вершкове масло – 4 ст. л. | |
Оливкова олія – 3 ст. л. | |
Перець чилі (мелений) – 1/2 ч. л. | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком та бажанням | |
Сир пармезан – жменя (тертого) |
Блюдо спагетті з оливками і помідорами в вершковому соусі – дуже корисне для організму, так як в ньому присутні свіжі помідори. Смак при цьому виходить дуже вишуканий, так як тут же використовуються підв’ялені помідори. У соус для спагетті з помідор я додаю різні прянощі, базилік і часник. Так що тримайтеся, вам повинно сподобатися. На сайті я додала фото, щоб показати вам кроки, які робила в процесі готування цієї казкової пасти. Готується все просто. Рецепт спагетті з помідорами і часником містить кілька компонентів, але смак реально незабутній. Так, і не шкодуйте вершкового масла, соус тоді дійсно вийде вершковий!
Покроковий рецепт
Часник почистити, дрібно нарізати, відкласти в сторону.
На 4 частини нарізати 6 помідор середнього розміру.
Деко вистелити фольгою або пергаментним папером. Полити 1 столовою ложкою оливкової олії. Викласти помідори насінням вниз на деко і поставити в духовку на 25 хвилин нудиться при температурі 90 градусів. При бажанні можна помідори присипати прянощами.
Взяти помідори черрі, помити, розрізати навпіл. Перекласти в миску. Взяти оливки, порізати їх навпіл, перекласти в миску і відкласти в сторону.
Жменю свіжого базиліка помити, нарізати потрібного вам розміру. Відкласти в сторону.
На великій сковороді, на середньому/сильному вогні розігріти 2 столові ложки оливкової олії і додати 2 столові ложки вершкового масла. Обсмажити на ньому дрібно нарізаний часник, перець чилі, додати трохи солі і чорного меленого перцю. Смажити все, поки не відчуєте запах часнику по всій кухні. Закинути на сковороду запечені помідори. Додати туди ж порізані помідори черрі, порізані оливки і останні 2 столові ложки вершкового масла. На слабкому вогні смажити все близько 5 хвилин. Ви можете додати сіль і перець за смаком.
Зварити спагетті в підсоленій воді по інструкції на упаковці. Готову пасту відкинути на друшляк, злити воду (але не промивати). Спагетті викласти на сковороду з помідорами. Гарненько перемішати і прогріти. Подавати спагетті з помідорами в глибокій великій тарілці, попередньо посипавши свіжим базиліком. Любителі сиру, зверху можуть посипати тертий пармезан.
Приємного апетиту!