Смачний український борщ. Як кажуть у народі, за вухо відтягнути неможливо.
Інгредієнти
Вода – 3 л | |
Гуска, качка, домашній півник, свиняче м’ясо або реберця, курча-бройлер – Порційно на 8 осіб | |
Капуста 0.5 шт | |
Картопля – 6-8 шт | |
Олія соняшникова – Для засмажки | |
Сало – Для засмажки | |
Перець солодкий – 1-2 шт | |
Томати – 5-8 шт | |
Морква – 1-2 шт | |
Зелень – Пучок | |
Спеції і часник – За смаком |
Смачний український борщ повинен бути не тільки високопоживної, але і ароматною їжею, щоб, як кажуть у народі, за вухо було відтягнути неможливо. Треба віддати належне нашим предкам, які з простих інгредієнтів примудрилися придумати це унікальне перше повноцінне блюдо. Воно здатне не просто наситити організм, але і забезпечити багатий вітамінно-мінеральним комплексом. А що входить в склад добротний шматок м’яса – це джерело повноцінного білка, і прекрасна можливість відновити сили після важкої або напруженої роботи. Після добре приготованого борщу зазвичай просять добавки і відмовляються від другої страви.
Існує вислів: «У кожної господині повинен бути свій ексклюзивний рецепт борщу». Деякі додають буряк, але ми свідомо відкидаємо цей інгредієнт, так як на Полтавщині (батьківщині Гоголя) цей продукт в борщ практично не додають.
Покроковий рецепт
Інгредієнти …
Якщо є можливість, відловлюємо і щиплем домашнього гусака. Жителям мегаполісу для приготування домашнього борщу можна придбати безпосередньо у сільських жителів сільську птицю. Але якщо немає бажання морочитися, можна використовувати свиняче м’ясо або реберця з супермаркету.
Вливаємо в каструлю воду і вкидываем м’ясо по добротному шматку на кожного з гостей або членів родини. Поки воно готуватися, чистимо картоплю. Варимо м’ясо до напівготовності, засипаємо картоплю.
Нарізаємо капусту.
Робимо засмажку. Для початку додаємо в сковорідку дрібно нарізане сало (якщо використовувати гусака або жирну свинину, то сала – зовсім трохи). Додаємо трохи олії. Після того, як добре підсмажиться сало, засипаємо цибулю і готувати, періодично помішуючи, на невеликому вогні.
У підрум’янений цибулю додаємо дрібно натерту моркву і нарізану кубиками перець. Все перемішуємо.
Хвилини через 3-4 додаємо в зажарку помідори. Якщо не сезон, підійде якісна томатна паста, а при можливості – попередньо заготовлений домашній томатний сік з м’якоттю. Для подтушивания помідор додаємо трохи води, готуємо 5-7 хвилин і вимикаємо.
Засипаємо в каструлю капусту і варимо до напівготовності. Потім вливаємо зажарку і кип’ятимо борщ.
Зелень приправу і часник засипаємо в ємність за 2-3 хвилини до повної готовності страви.
Сметана за смаком. Вуаля!)))