Чудове ніжне м’ясо, тушковане в вині з грибами
Інгредієнти
телячі стейки (*молода яловичина) – 8 шт. | |
сіль – ~1 чайна ложка | |
мелений чорний перець – ~1 чайна ложка | |
несолоне вершкове масло – 4 столові ложки | |
оливкова олія – 2 столові ложки | |
цибулю-шалот – 1 велика дрібно нарізаний | |
часник – 2 зубчики подрібнений, тертий | |
асорті грибів – 100 г | |
напівсолодкого Марсала (вино) – чашка | |
свіжий розмарин – 1 гілочка | |
бульйон – 3/4 чашки |
Це класичне італійсько-американська страва є яскравим прикладом універсального приготування – тушкованого м’яса у вині. М’ясо можна використовувати: телятину, молоду яловичину, свинину, курку. Не дивно, що ключем є марсальское вино, яке протягом століть було одним з найцінніших скарбів Сицилії. Це кріплене вино – як португальський порт або херес Іспанії – і може бути солодким, який використовується для приготування їжі, або сухим.
Покроковий рецепт
Посипте телятину 3/4 чайної ложкою солі і перцю (або за смаком).
У великій, важкій сковороді розтопіть 1 столову ложку оливкової олії і 1 столову ложку вершкового масла на середньому вогні. Додайте 4 шматка м’яса з телятини і смажте до золотисто-коричневого кольору, близько 1,5 хвилини з кожного боку. Використовуючи щипці, зніміть телятину на тарілку.
Додайте ще одну столову ложку оливкової олії і столову ложку вершкового масла на сковороду і приготуйте залишилися 4 м’ясних стека. Відкладіть м’ясо в бік.
У тій же сковороді розтопіть ще 1 столову ложку вершкового масла, потім додати цибулю-шалот і часник і обсмажте до ароматності, близько 30 секунд.
Додайте гриби, 1/2 чайної ложки солі і 1 / 4 чайної ложки перцю і смажте до тих пір, поки гриби не стануть м’якими і соки не випаруються, близько 3 хвилин.
Додайте марсалу (міцне десертне вино) і гілочку розмарину і тушкуйте на повільному вогні до тих пір, поки марсала не зменшиться наполовину, приблизно на 2 хвилини. Додайте бульйон і тушкуйте , поки він не зменшиться наполовину, приблизно на 4 хвилини.
Працюючи партіями, поверніть телятину в сковороду і готуйте тільки до тих пір, поки вона не прогріється. Відмовтеся від гілочки розмарину і додайте решту 1 столову ложку масла в соус. Приправити соус великою кількістю солі і перцю за смаком.
Використовуючи щипці, перенесіть телятину на тарілки. Покладіть соус на телятину і подавайте до столу.
* При купівлі телятини переконайтеся, що вона кремово-біла або світло-рожева, тому що у неї найніжніше м’ясо.