Техніка су-вид (sous-vide) передбачає приготування продукту в вакуумній упаковці при щадних (60-75 градусів) температурах. Блюдо виходить особливо соковитим, ароматним і з збереженими корисними властивостями.
Приготувати курячу грудку таким способом можна не тільки у спеціально призначених для цього кухонних гаджетах, але і в сучасній мультиварці. Необхідно наявність функції «мультиповар», яка передбачає вибір і підтримання потрібної температури або режиму «sous-vide», або «готування в вакуумі».
1. Грудку необхідно обполоснути водою, і потім осушити серветками.
2. Натерти спеціями.
3. Упакувати курячу грудку в вакуумний мішок. Якщо немає вакуумного пакувальника, то можна скористатися харчовим пакетом, що закривається «зіп-лок», витіснивши з нього повітря руками і застебнувши.
4. Покласти упакований продукт в чашу мультиварки і налити води, до повного його покриття.
5. Увімкніть потрібний режим або виберіть температуру 70 градусів.
6. Поставте час — 20 хвилин.
7. Після приготування можна розрізати і пробувати божественно – ніжну і здорову їжу.
Для тих, кому важлива скоринка, можна швидко обсмажити м’ясо. Для цього, вийнявши курку з пакета, необхідно осушити її серветками, злити воду з ємності і теж насухо витерти її всередині. Далі, потрібно вибрати режим «смаження» на 3 – 5 хвилин і додати масла. Обсмажувати без кришки до утворення необхідної золотистої скоринки.
Результат вас здивує!