Інгредієнти для томатного супу прості і доступні, м’ясо можна не використовувати , замінивши його овочевим відваром.
Інгредієнти
Свенина – 400 г | |
Квасоля – 100 г | |
Булгур – 3 ст. л | |
Картопля – 1 шт | |
Морква – 150 г | |
Сіль – 1 ч. л | |
Перець запашний мелений – 1 г | |
Перець горошком – 4 шт | |
Лавровий лист – 1 шт | |
Масло рослинне – 30 г | |
Сік томатний – 1 стакан |
Суп по цьому рецепту, я завжди готую, як тільки настануть холоди, він дуже густий і ситний, як перше гарний на обід, в холодні осінні дні. У його склад входить квасоля і булгур, а в них маса корисних речовин. Булгур дуже багатий фолієвою кислотою, яка корисна для майбутніх матусь, вітаміни групи Д, РР, Е, мікро елементами. Червона квасоля у свою чергу в два рази калорійніший, ніж біла, багата вуглеводами, жирами і білками. Для супу її потрібно підготувати заздалегідь – замочити в холодній воді на 6 – 10 годин, якщо в приміщенні тепло то поміняйте воду кілька разів, щоб боби не прокисли.
Покроковий рецепт
Для приготування 6 – 7 порцій я використовую:
Перше, що потрібно зробити, це поставити отвариваться підготовлене м’ясо – розморозити, якщо потрібно, промити і залити холодною водою. Дати закипіти і зняти шум, варимо на повільному вогні. Прозорість бульйону нам особливо не важлива тому, що ми використовуємо кольорові бобові, і вони забарвлять воду.
Після 20 хвилин варіння додамо квасолю, сорт, який був у мене, довго вариться.
Булгур смачний у супах і гарнірах. Перед відварюванням рекомендую обсмажити на вершковому маслечко, смак готової крупи розкриється, стане більш виражений і насичений.
Далі очистимо й наріжемо всі овочі, цибулю – дрібними кубиками, моркву – так само, картопля – середнім.
Потім все просто, обсмажимо овочі, спочатку цибулька, за ним морквину, коли наші овочі стануть повністю м’якими, заллємо їх томатним соком. Частина томату повинна увариться, на це піде приблизно 15 – 20 хвилин.
М’ясо вже готове, дістаємо його, охолоджуємо, розбираємо і повертаємо в каструлю, нехай закипить кілька хвилин .
Саме час додати в киплячий бульйон, обсмажений булгур, через 5 – 7 хвилин картоплю, а коли він стане м’яким, томатно – овочеву заправу, варимо ще 5 хвилин.
Все, пробуємо на сіль, якщо всього вистачає, накриваємо на стіл. Подавайте гарячим.