Цибулевий суп смачний і в гарячому, і в холодному. Смак цибулі практично не відчувається, ніякої гіркоти, а сметана дає дуже доречну кислинку )).
Інгредієнти
Цибуля ріпчаста – 5-6 штук великих відмінно, якщо він солодкий | |
Курка (охолоджена) – 1 тушка Час приготування вказано з урахуванням того, що вона ціла й велика, тому варити довше. | |
Сметана – За смаком | |
Сіль – За смаком | |
Зелень – За смаком, у мене був сушений кріп |
Цибулевий суп буде не простий, а на наваристому курячому бульйоні, та зі сметанкою. Ніжний, легкий, дуже приємний на смак )
Покроковий рецепт
День добрий усім!
Хочу поділитися простим рецептом супу, в основі якого лежить цибуля (дуууже багато цибулі) і курячий бульйон. Якщо такий залишився в запасах холодильника, то просто відмінно, бо часу на приготування піде в рази менше)).
Отже, спочатку займемося куркою (у мене була ціла, але можна брати будь-які частини, які ви любите). Її потрібно вимити, залити водою, добре посолити (1 столова ложка) і дочекатися закипання. Потім дати покипіти пару хвилин, щоб вийти всього зайвого (як раз таки сіль потрібна для цього). Далі все злити, прополоскати знову холодною водою під краном, залити і поставити на вогонь. Коли закипить, спробуйте на сіль, і досоліть за смаком. Вогонь зменшіть на середній, навіть трохи менше. Все, курочка буде варитися, її ми не чіпаємо (перевертаємо за необхідності тільки). Брудну пінку в процесі прибираємо ложкою. Залежно від розміру, час варіння розрізняється. Я перевіряю готовність виделкою. Відщипую з грудки шматочки і пробую. Якщо зварилася грудка, то значить готово, інші частини варяться швидше зазвичай.
Поки ми чекаємо бульйон, давайте займемося цибулею. У мене його було багато, у результаті вийшло досить густо. Регулюйте на свій смак, знову ж таки )).
Отже, чистимо нашого ріпчастої одного, споліскуємо, ріжемо кубиками, середніми, не крупно, інакше він погано провариться, і буде жорсткий. На суп, до речі, відмінно підійде білий столовий солодкий цибуля. Перекладаємо в каструлю. До цього моменту, курка у мене зварилася, і бульйон був напоготові. Заливаємо їм цибулю і ставимо на середній вогонь. Пробуємо на смак хвилин через 20, так буде більш зрозуміло. Якщо все влаштовує, залишаємо. Періодично пробуйте цибульку на м’якість. Якщо у вас є блендер, то можна трохи подрібнити в суп-пюре (коли трохи охолоне), вийде ще ніжніше.
Я в цей час зайнялася куркою, відокремила м’ясо, щоб приготувати його вже окремо. Можна додати шматочки і в суп.
Ура! Наш цибулевий суп з курячим м’ясом готовий. Пахне дуже ароматно )). За смаком можна додати що завгодно, у мене була сушена зелень кропу і петрушки, і сметана. З неї виходить приємно кисленько, свіжо і ніжно. Бон апетит!
P. S. На ранок в холодильнику відбувається чарівництво і суп з цибулі видозмінюється в “желешку” )