Ніжний суп з курячими фрикадельками стане відмінним варіантом для легкої вечері або обіду. Блюдо дуже дієтичне, але неймовірно смачне!
Інгредієнти
Куряче філе – 400 гр. | |
Цибуля – 2 шт. | |
Картопля – 2 шт. | |
Морква – 1/2 шт. | |
Вермішель – 30 гр. | |
Кріп – 10 гр. | |
Сіль – 1 ч. л. за смаком | |
Чорний мелений перець – 5 гр. за смаком | |
Орегано – 1 / 2 ч. л. за смаком | |
Молоко – 20 мл Можна замінити водою |
Суп з фрикадельками – таке звичне і буденне для нашої кулінарії блюдо. Майже кожна господиня хоч раз, та готувала такий суп на своїй кухні, у кожної є свої хитрощі і секрети приготування цієї страви. Блюдо далеко не заморське, але і його можна приготувати абсолютно по-різному. Суп можна зробити більш або менш калорійним, кому як більше подобається. Головний процес приготування цієї страви – це звичайно ж м’ясний фарш. М’ясо для приготування фрикадельок повинно бути свіжим, бажано додавати у фарш цибуля, спеції і рідина – кип’ячену охолоджену воду або молоко, краще всього холодне. Ви можете використовувати абсолютно будь-яке м’ясо, від курки до яловичини. Але в фаршу з білого м’яса є свої безумовні плюси: швидкий у приготуванні, фрикадельки виходять ніжніше, також це відмінні варіант для тих, хто на дієті, адже куряча або вирощувати індичат грудинка менш калорійна, ніж червоне м’ясо. Якщо ви хочете зробити страву більш низькокалорійним – замість вермішелі або макаронів додавайте гречану, рисову або ячную крупу. Сьогодні я покажу вам приготування свого супу з фрикадельками, який легко і швидко приготувати і ще смачніше пробувати.
Покроковий рецепт
Підготуємо всі інгредієнти для приготування нашого зігріваючого супчика. Фарш готуємо наступним чином: куряче філе перебиваємо в блендері або м’ясорубці разом з однією цибулиною. Додаємо воду або молоко, гарненько вимішуємо фарш. Перчимо і солимо фарш за смаком, додаємо зелень. В даному випадку, добре підходить кріп. Залишаємо фарш в холодильнику мінімум на годину
Поки наш фарш настоюється в холодильнику, очищаємо картоплю і моркву від шкірки, потім рубаємо великим кубиком. Моркву можна порізати або натерти на тертці, хто більше любить. Заливаємо овочі водою або бульйоном і ставимо на маленький вогонь до напівготовності овочів.
Мокрими руками формуємо з охолодженого фаршу маленькі фрикадельки. Змочуємо Руки холодною холодною водою для того, щоб фарш не липнул до рук і фрикадельки придбали красиву форму. Коли вода з нашими овочами вже закипіла, акуратно кидаємо в бульйон фрикадельки. Ретельно перемішуємо, щоб м’ясні кульки не прилипли до дна посудини і не злиплися між собою. Якщо ж ви хочете зробити суп більш калорійним – обсмажте фрикадельки на вершковому маслі до золотистої скоринки, а потім додайте в суп.
Через півгодини, додаємо в суп, вермішель або будь-які інші дрібні макарони, також ретельно помішуємо і варимо страву до готовності.
Рубаємо дрібним кубиком цибулю, зелень дрібно шаткуємо. Суп знімаємо з вогню, додаємо орегано або інші спеції за смаком, закидаємо цибулю з зеленню і накриваємо кришкою. Залишаємо страву приблизно на 10 хвилин. Якщо ви хочете зробити страву більш ніжним, спершу обсмажте цибулю на вершковому маслі. Таким чином суп придбає вершковий аромат і ніжний смак.
Подавати готовий суп до столу гарячим. Відмінно поєднується зі свіжоспеченими часниковими булочками або батоном на вершковому маслі. Приємного апетиту!