У каструлю наливаємо 1 л води. Ставимо її на вогонь. Вода повинна закипіти, а ми в цей час миємо й чистимо картоплю, споліскуємо його і нарізаємо у вигляді кубиків.
У киплячу воду спершу додаємо картоплю і лавровий лист, потім сіль. Накриваємо кришкою і залишаємо на середньому вогні на 20 хвилин.
У наявні 20 хвилин займемося овочами. Дрібно ріжемо цибулю, рубаємо листя петрушки і селери, для подрібнення часнику можна скористатися часникодушилкою. Моркву тремо тонкою соломкою. Розігріваємо в сковороді оливкове або рослинне масло (за смаком) і додаємо цибулю, готуємо його до прозорості.
Потім додаємо моркву і готуємо ще 3 хвилини, потім селера, часник і петрушку. Готуємо овочі ще 5 хвилин.
У той час поки овочі доходять, ми займемося томатами і нашими фрикадельками.
Томати потрібно всього лише прокрутити в блендері до однорідної маси. Поки відставити. Вони нам знадобляться трохи пізніше.
Приступаємо до фрикадельок. Для цього виймаємо рибу в окрему миску. Попадаються хребти краще видалити. Розминаємо м’якоть виделкою або блендером. Потім додаємо манку, перемішуємо. Вбиваємо яйце, трохи солі. Тепер черга прянощів і сухих трав. На ваш розсуд. У мене це суміш перців чорного, білого, зеленого і рожевого. Перемішуємо. Залишаємо на пару хвилин.
Повертаємося до овочів. Викладаємо їх в каструлю, зверху заливаємо пюрированными томатами, додаємо сіль і мелений чорний перець, розмішуємо і доводимо до кипіння.
Викладаємо рибні фрикадельки в суп акуратно, щоб не разломались. Закриваємо каструлю кришкою. Нам залишилося варити суп вже разом з рибними фрикадельками ще 5-7 хвилин. Слабкий вогонь.
Тим часом займемося кростіні – обсмаженою багетом. У невеликій кількості розігрітого оливкового масла обсмажуємо з двох сторін скибочки багета і натираємо їх часником. Вимикаємо вогонь, розливаємо суп по тарілках, подаємо з кростіні. І вуаля – приємного апетиту!