Відмінне блюдо, яке цілком можна запропонувати до святкового столу. Свинина в ньому запікається разом з картопляними кільцями на овочевій подушці з моркви і цибулі під майонезом.
Інгредієнти
Свинина – 400 гр | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Картопля – 3-4 шт. | |
Майонез – 60 г | |
Сіль – за смаком | |
Перець мелений – за смаком | |
Масло рослинне – 2 ст. ложки |
Для приготування запеченої свинини нам потрібно жароміцний форма. Для страви Свинина ріжеться на шматочки, потім відбивається спеціальним молоточком для м’яса. Інші «секрети» запікання – у нашому рецепті.
Покроковий рецепт
Отже, свинину нарізаємо на довгасті шматочки. Обгортаємо їх харчовою плівкою і на столі за допомогою спеціального молоточка відбиваємо. Підготовлені шматки свинини приправляємо за смаком сіллю і меленим чорним перцем.
Очищаємо моркву і цибулю ріпчасту. Морквину подрібнюємо великою теркою, цибулю нарізаємо півкільцями.
Форму, призначену для запікання, змащуємо рослинним маслом. Викладаємо в один шар спочатку овочеву нарізку з моркви і цибулі.
На неї поміщаємо відбиті шматочки свинини.
Картоплю нарізаємо після очищення кільцями. Викладаємо на м’ясо картопляний шар. Солимо, перчимо до смаку. Форму зі свининою під картопляним шаром накриваємо фольгою і відправляємо в духовку на 30-40 хвилин при температурі 200 градусів).
Після цього часу дістаємо форму, картопля покриваємо майонезом. Знову повертаємо блюдо в духовку ще на 15 хвилин.
Наша смачна свинина, запечена з картоплею під майонезом готова.
Приємного всім апетиту!