Свинина, запечена з картоплею під майонезом

Свинина, запечена з картоплею під майонезом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Відмінне блюдо, яке цілком можна запропонувати до святкового столу. Свинина в ньому запікається разом з картопляними кільцями на овочевій подушці з моркви і цибулі під майонезом.

Інгредієнти

Свинина – 400 гр
Морква – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Картопля – 3-4 шт.
Майонез – 60 г
Сіль – за смаком
Перець мелений – за смаком
Масло рослинне – 2 ст. ложки

Як приготувати Свинина, запечена з картоплею під майонезом

Для приготування запеченої свинини нам потрібно жароміцний форма. Для страви Свинина ріжеться на шматочки, потім відбивається спеціальним молоточком для м’яса. Інші «секрети» запікання – у нашому рецепті.

Покроковий рецепт

Отже, свинину нарізаємо на довгасті шматочки. Обгортаємо їх харчовою плівкою і на столі за допомогою спеціального молоточка відбиваємо. Підготовлені шматки свинини приправляємо за смаком сіллю і меленим чорним перцем.

Очищаємо моркву і цибулю ріпчасту. Морквину подрібнюємо великою теркою, цибулю нарізаємо півкільцями.

Форму, призначену для запікання, змащуємо рослинним маслом. Викладаємо в один шар спочатку овочеву нарізку з моркви і цибулі.

На неї поміщаємо відбиті шматочки свинини.

Картоплю нарізаємо після очищення кільцями. Викладаємо на м’ясо картопляний шар. Солимо, перчимо до смаку. Форму зі свининою під картопляним шаром накриваємо фольгою і відправляємо в духовку на 30-40 хвилин при температурі 200 градусів).

Після цього часу дістаємо форму, картопля покриваємо майонезом. Знову повертаємо блюдо в духовку ще на 15 хвилин.

Наша смачна свинина, запечена з картоплею під майонезом готова.

Приємного всім апетиту!