Інгредієнти
Вершкове масло – 30 гр. вершкового масла (1,5 ст. л.) | |
Свиняча вирізка – 500 г | |
Сіль – 2 г (1/4 ч. л.) | |
Мелений чорний перець – 0,4 г (одна щіпка) | |
Вершкове масло – 25 г | |
Оливкова олія – 25 г | |
Морква – 170 г (2 шт.) | |
Часник – 25 г | |
Гвоздика – кілька | |
Імбир 20 г | |
Брокколі – 400 г | |
Топінамбур – 400 г | |
Сік апельсиновий – 80 мл | |
Вино біле сухе – 80 мл | |
Вода – 350 мл | |
Сіль – 2,5 м | |
Мелений чорний перець – 0,4 г | |
Апельсин – скоринка апельсина | |
Вершки – 200 г |
Топінамбур – це овоч, який ще називають земляна груша, сонячний корінь або єрусалимський артишок. Топінамбур дуже корисний овоч, особливо для діабетиків. Топінамбур володіє протираковими властивостями, містить величезну кількість мікроелементів, вітамін, заліза, амінокислоти і багато інші корисні для організму речовини.
На 2/3 топінамбур складається з вуглеводу інуліну. Ця речовина при зберіганні єрусалимського артишоку перетворюється на фруктозу, саме тому цей овоч і має злегка солодкуватий смак.
Так як сирий топінамбур трохи солодкуватий, то за смаком нагадує щось середнє між картоплею і несолодкої грушею. Сирої топінамбур використовують в десертах і салатах. В цілому, топінамбур можна смажити, тушкувати, варити, як і будь-який інший овоч. Топінамбур можна солити, маринувати і сушити. Спробуємо сьогодні приготувати м’ясо з овочами і топінамбуром.
Інгредієнти розраховані на 4 порції.
Покроковий рецепт
Інгредієнти…
Апельсин добре промиваємо, витираємо і натираємо на дрібній тертці шкірку, потім апельсин ділимо на дві частини і вичавлюємо на соковижималці сік. Часник очищаємо, видаляємо росток і нарізаємо тонкими смужками. Корінь імбиру також очищаємо, промиваємо й тонкими скибочками нарізаємо.
Брокколі промиваємо в холодній воді, нарізаємо маленькі частини, а стебло на маленькі кубики. Моркву очищаємо, промиваємо та нарізаємо кубиками. Нарізаємо скибочками свинячу вирізку. Очищаємо топинамбуры і складаємо в миску з водою, промиваємо та нарізаємо кубиками.
У великій, але не глибокій сковороді розтоплюємо вершкове масло. У сковороду викладаємо моркву, часник і імбир, перемішуємо. Зливаємо воду з миски з топинамбурами і викладаємо в сковороду з овочами, перемішуємо і обсмажуємо протягом трьох хвилин.
По закінченню трьох хвилин додаємо брокколі, перемішуємо і додаємо апельсиновий сік, біле вино, перемішуємо і варимо протягом двох хвилин. Наприкінці варіння, наливаємо води, солимо і перчимо.
У сковороду з овочами додаємо цедру апельсина, перемішуємо і накриваємо сковороду кришкою. Овочі варимо десять хвилин, потім додаємо вершки і варимо ще десять хвилин. Наприкінці варіння виправляємо приправу, переконуємося, що овочі зварені і хрусткі знімаємо сковороду з вогню.
В іншій сковороді розтоплюємо вершкове масло і викладаємо скибочки свинячої вирізки. Скибочки свинячої вирізки обсмажуємо за дві хвилини з кожного боку, солимо, перчимо. У велике блюдо викладаємо овочі, а по краях викладаємо готові і обсмажені скибочки свинячої вирізки. Приємного апетиту!