Свинячий шашлик на мінеральній воді

Свинячий шашлик на мінеральній воді – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Підготуємо всі необхідні інгредієнти, а саме: свинину і цибулю. Я взяла ошийок. Вважаю шийну частину найбільш вдалою для шашлику. Шматочки виходять в міру жирне, соковиті, ніжні.

Очищаємо цибулю. Нарізаємо кільцями, товщиною 2-3 мм.

Нарізаємо найсвіжішу свинину шматками середньої товщини, попередньо промивши м’ясо проточною водою. Відправляємо в глибоку чашу до цибульним колечка. Відставляємо в сторону, займемося маринадом.

До м’яса додаємо трави, приправи, зелень, цибулю. Спеції додаються за смаком. Спеції, які я використовувала: сіль, запашний перець, чорний перець горошком, базилік, кардамон, щіпка імбиру, лавровий лист, трохи паприки. Щедро посипаю майбутній шашличок, заливаю мінеральною водою.

Перемішую м’ясо руками, добре віджимають. Відправляю маринуватися на ніч.

Нанизываю м’ясо на шампур, чергуючи з цибулею.

Залишки маринаду я зливаю в пляшку. Проколюю голкою невеликі отвори в кришці. Ця суміш нам знадобитися для того, що б поливати наше м’ясо в процесі приготування.

Відправляємо свинину запікатися на мангал. В ідеалі краще використовувати готове деревне вугілля. Накладати дров я буду багато, що б жар був хороший.


У процесі запікання необхідно бути уважним і вчасно гасити полум’я вогню. Шашлик смажиться виключно на вугіллі. Перевертаємо шампури по мірі необхідності. Достатньо 20 хвилин для того, що б м’ясо ідеально пропеклося. Даний спосіб дуже простий, доступний, на мій погляд, самий вдалий. Шашличок завжди виходить дивовижним.
Приємних і смачних Вам свят. Готуйте із задоволенням!