Мабуть, самий смачний шашлик, це приготований шашлик на природі, просякнуте димом багаття. Але для цього необхідно підібрати смачний рецепт.
Інгредієнти
Свиняча вирізка – 2 кг (або шийка) | |
Ріпчаста цибуля – 3 — 4 головки | |
Ківі – 3 — 4 шт. | |
Часник – 1 – 2 зубчики | |
Листя м’яти – 50 г | |
Приправа – 1 упаковка (для шашлику) | |
Сіль – за смаком |
Адже з оцтом, шашлик на кефірі, маринований в газованій воді вже усі пробували :-). Викладаю на ваш суд ще один рецепт шашлику з свинини. Готується такий шашлик швидко. Результат – смачний шашлик :-). Відразу кажу, м’ясо виходить дуже м’яке, з незвичайним присмаком (відразу навіть не зрозумієш, що це ківі і м’ята). Як замаринувати шашлик? Для цього нам знадобиться кілька штук ківі, пучок м’яти, ріпчасту цибулю і приправа для шашлику, щоб він не вийшов зовсім вже прісним. Сік ківі не «вбиває» м’ясо, а саме маринує і робить його надалі м’яким. Якщо у вас немає блендера, можна ківі нарізати кружальцями і придушити його руками, потім вже закидати м’ясо і цибулю (але час маринування тоді збільшіть до 1 години). Взагалі, час маринування м’яса завжди залежить від свіжості, м’якості м’яса і нарізки інгредієнти для маринаду. Для даного рецепту відмінно підійде і м’ясо яловичини. Маринувати яловичину теж краще всього не менше 1 години.
Покроковий рецепт
Інгредієнти.
Приготувати маринад для шашлику.
Ківі почистити від шкірки, нарізати великими шматочками. М’яту гарненько промити під водою, обсушити. Листя м’яти обірвати з гілочок, перекласти в чашу блендера. Туди ж закинути шматочки ківі. Все подрібнити до стану пюре.
3 – 4 головки ріпчастої цибулі, почистити, порізати кільцями. Часник почистити і порізати великими скибочками (не пропускайте часник через чеснокодавку, він потрібен лише для аромату).
Тепер м’ясо промити під холодною проточною водою, нарізати великими шматками. Взяти велику каструлю, перекласти в неї нарізані шматки м’яса, кільця цибулі, часник. Висипати приправу за смаком посолити, вилити суміш з м’яти і ківі. Акуратно все перемішати руками, намагаючись не поламати цибулю.
Поставити вантаж на м’ясо і залишити маринуватися на 30 – 40 хвилин (більше не варто, так як пюре з ківі дуже швидко зробить м’ясо м’яким).
Мариноване м’ясо нанизати на шампури (цибулю найкраще смажити окремо від м’яса, так як з м’ясом він швидко згорить). Смажити шашлик на відкритих вугіллі до готовності, періодично перевертаючи. Якщо ви використовували свинячу вирізку, час смаження складе приблизно 15 – 20 хвилин (вона готується дуже швидко).
Подавати свинячий шашлик з ківі і м’ятою на стіл.
Приємного апетиту!