Інгредієнти
Імбир – 1 чайна ложка подрібненого | |
Часник – 2 зубчики часнику, подрібненого | |
Цибуля зелена – 3 пера, дрібно нарізаного | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка, дрібно нарізана | |
Рослинна олія – 2 столові ложки | |
Фарш курячий – 400 р | |
Вода – 4 столові ложки | |
Цукор – 2 чайні ложки | |
Рибний соус – 4 столові ложки | |
Соєвий соус – 2 столові ложки | |
Кінза – жменя | |
Сік лайма – за смаком | |
Лайм – 1 лайм, нарізану часточками |
Хочу розповісти вам один цікавий рецепт, привезений мною з Таїланду! Всі тайсике страви смачні, але це зовсім виняткове блюдо! Воно нагадує мені про дні, проведених у цій казковій країні! Тепла дивовижна погода, прогулянки по ринках і продуктовим прилавків, нові види фруктів, овочів і смаків.
Ви не пошкодуєте, приготувавши це блюдо. Воно відкриє для Вас нову країну смаків. І його легко приготувати! Курячий фарш чудово поєднується з соком лайма, який надає делікатний смак страви і виділяє м’який аромат. Тайське блюдо з курячого фаршу з лаймом входить в одне з популярних страв в Таїланді. Сподіваюся, гурмани оцінять мої старання на кухні і напишуть свої відгуки про моє блюді.
Покроковий рецепт
У сковороді середнього розміру, нагріти 2 столові ложки рослинної олії. На розпеченій олії обсмажити 2 подрібнених зубчики часнику, 1 чайну ложку подрібненого імбиру (можете спробувати замінити свіжий імбир сухий, але збільште кількість) і 1 головку ріпчастої цибулі, дрібно нарізаного лука. Смажити все на не великому вогні, поки цибуля не стане напівпрозорим (приблизний час смаження – 4 хвилини). Потім додати 400 г курячого фаршу і смажити 2-3 хвилини, поки він наполовину не приготується. Не забувайте періодично фарш помішувати. (Звичайно, якщо вам не хочеться возитися з фаршем і крутити його, можна куряче м’ясо дрібно порізати, не забороняється. Але саме в таиском рецепті страва готується з курячим фаршем).
У цю ж сковороду, в фарш, додати 2 чайні ложки цукру піску, 4 столові ложки рибного соусу, 4 столові ложки води, 2 столові ложки соєвого соусу. Все перемішати і продовжувати готувати, поки фарш не дійде до повної готовності, варясь в цьому маринаді. Після того, як фарш повністю приготуватися, вимкніть вогонь і додайте дрібно нарізаний зелений лук і рубану кинзу.
Готову страву збризнути соком лайма і відразу перемішати, щоб сік рівномірно розподілився. Подавати тайське блюдо з курячого фаршу з лаймом, виклавши на плоске блюдо і прикрасивши часточками лайма. На гарнір найкраще підійде рис, але за бажанням можете подавати з чимось іншим. Приємного апетиту!