Тархана з турецьким горохом

Тархана з турецьким горохом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Тархана – це суміш висушених на сонці овочів з йогуртом. Самостійне блюдо, але я люблю варити її з турецьким горохом і овочами.

Інгредієнти

турецький горох – 1 склянка
цибуля – 1 шт
часник – 2 головки
морква – 1 шт
картопля – 1 шт
перець болгарський – 1 шт
томат – 1 шт
брокколі – 2 суцвіття
цвітна капуста – 2 суцвіття
тархана – 5 столових ложок
томатна паста – 1 чайна ложка
приправи (сіль, перець червоний порошковий, чорний перець горошок, лавровий лист, хмелі-сунелі) – за смаком

Як приготувати Тархана з турецьким горохом

Многоингридиентные страви мають цікаві смаки, до того ж суп виходить дієтичним, вегетаріанським навіть стравою.

Покроковий рецепт

Попередньо замочуємо турецький горох на пару годин. Можна і замочити на ніч, тоді можна варити суп можна на півгодини менше. Коли горох розбухне, зливаємо воду, і прополіскуємо горох в чистій воді. Висипаємо в каструлю з водою. Варимо 2 години. Через деякий час з’явиться піна, її знімаємо.





За півгодини до готовності додаємо в каструлю з горохом обсмажені на оливковій олії з ложечкою томатної пасти цибулю, терті часник і моркву (додаю моркву зовсім небагато, буквально як краплю солодощі і для кольору, щоб не було радянського присмаку у супу), болгарський перчик, помідор.

Порізану картоплю додаємо без обсмажування. Цвітну капусту і брокколі можна обсмажувати або ні, за бажанням. Я використовую заморожену, тому просто трохи розморожую її на сковорідці, не більше. Додаємо улюблені спеції. Я кладу стандартно лавровий лист, чорний перець горошок, червоний перець порошковий і хмелі-сунелі.






Далі беремо 5 столових ложок тархани, можна і менше, але мені за смаком концентрований суп. І висипаємо в холодну воду, об’єм води близько 3 склянок. Включаємо самий повільний вогонь помішуємо безперервно півгодини. Тархана розчиняється повністю і готова не менше ніж через 30 хвилин. По мірі варіння вогонь можна трохи додавати, але стежити, щоб тархана не закипіла, вона стане гіркою. Також, якщо ви раптом відвернетеся і перестанете помішувати, тархана може згорнутися в грудки, які вже не розійдуться і смак також буде гірким. Коли всі крупинки розчиняться, і консистенція стане однорідною, як крем-суп, тархана готова. Можна додавати в суп. Важливо, щоб турецький горох та інші овочі вже зварилися, і суп вже не кипів. Вливаємо тархану, гарненько все перемішуємо, залишаємо на 5 хвилин, і лише потім вживаємо. Особисто мені здається що на наступний день такий суп смачніше, після того як він нічку настоїться в холодильнику.