Соковиті тефтелі в пряному томатному соусі зі спагеті оцінять навіть маленькі прівереди!
Інгредієнти
Фарш – 500 гр. | |
Цибуля – 2 шт. | |
Яйце куряче – 1 шт. | |
Гірчиця – 1 ч. л. | |
Сир – 100 гр. | |
Спагетті – 1 пачка | |
Часник – 1 зубчик | |
Протерті томати – 200 гр. | |
Сіль, перець, зелень – за смаком | |
Сир – для прикраси | |
Борошно – 3 ст. л. | |
Вода для соусу – 1/2 ст. |
Всі бачили в американських фільмах, як сім’я недільним вечерею уплітає апетитні тюфтелі в соусі зі спагеті. Приготувати їх самим зовсім не складно. Блюдо виходить дуже смачним і ситним. Навіть діти не відмовляться!
Покроковий рецепт
Почнемо приготування з тефтелькою. Для цього руками змішаємо фарш, яйце, сир, гірчицю, 1 дрібно порізану цибулину, сіль. Бажано добре відбити фарш, щоб він наситився киснем і став більш повітряним.
Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю олії. З фаршу формуємо мокрими руками невеличкі кульки і обвалюємо їх у борошні. Обсмажуємо на великому вогні протягом 10 хвилин з усіх боків.
Викладаємо тефтелі в окрему миску. У сковороду додаємо ще трохи олії і обсмажуємо цибулю до золотавості 5 хвилин.
До цибулі додаємо дрібно нарізаний часник і смажимо ще 2 хвилини.
У сковороду виливаємо протерті томати, воду, спеції і доводимо до кипіння.
У соус додаємо тефтелі і тушкуємо на маленькому вогні 30 хвилин, періодично помішуючи.
Відварюємо спагетті до готовності.
Тюфтелі в соусі зі спагеті готові. Викладаємо на тарілку спагетті, зверху тефтелі і поливаємо соусом. Можна зверху посипати тертим сиром і зеленню. Приємного апетиту!