Тюфтельки з грибами виходять поживними і ніжними.
Інгредієнти
Гриби – 250 г (лисички) | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Часник – 1 зубчик | |
Фарш яловичий – 300 г | |
Сир – 50 г (тертого) | |
Кріп – 2 столові ложки | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Рис – 3/4 склянки (відварений) | |
Помідори у власному соку 3 шт | |
Томатний сік – 1/2стакана | |
Цукор – 1 чайна ложка | |
Сметана – 3-4 столові ложки | |
Вода – 1/2 склянки | |
Борошно – 2 столові ложки |
Не дивлячись на велику кількість інгредієнтів, рецепт зовсім не складний, і смачний. При запіканні, м’ясні кульки бажано накрити фольгою, щоб не пересохли і залишалися соковитими. Мені ще подобаються м’ясні кульки з моцарелою, подивіться, може теж припадуть до смаку.
Покроковий рецепт
Гриби, часник і цибулю (попередньо порізавши на великі шматки) закинути в блендер, перемолоти до малих/середніх шматочків.
У глибоку миску покласти грибну перемелену суміш, додати фарш і рис, добре перемішати.
Додати тертий сир, рубаний кріп, сіль і чорний мелений перець. Знову перемішати. Змочивши руки холодною водою сформувати з фаршу тефтелі. Викласти їх в один шар у вогнетривку форму. Відкласти поки в сторону.
Дістати з банки томати, очистити від шкірки, нарізати дрібними шматочками, перекласти в миску. Додати залишився в банку томатний сік, цукор, сметану, добре перемішати.
У склянці з водою розчинити борошно (що не було грудочок).
Змішати томатно-сметанную суміш і борошно, розчинену у воді. Залити приготовленою сумішшю тефтелі.
Форму накрити фольгою і поставити запікатися в духовку при температурі 180 С на 1 годину.
Подавати до столу. Приємного апетиту!