Тюфтельки з грибами виходять поживними і ніжними.

Інгредієнти
| Гриби – 250 г (лисички) | |
| Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
| Часник – 1 зубчик | |
| Фарш яловичий – 300 г | |
| Сир – 50 г (тертого) | |
| Кріп – 2 столові ложки | |
| Сіль – за смаком | |
| Мелений чорний перець – за смаком | |
| Рис – 3/4 склянки (відварений) | |
| Помідори у власному соку 3 шт | |
| Томатний сік – 1/2стакана | |
| Цукор – 1 чайна ложка | |
| Сметана – 3-4 столові ложки | |
| Вода – 1/2 склянки | |
| Борошно – 2 столові ложки |
Не дивлячись на велику кількість інгредієнтів, рецепт зовсім не складний, і смачний. При запіканні, м’ясні кульки бажано накрити фольгою, щоб не пересохли і залишалися соковитими. Мені ще подобаються м’ясні кульки з моцарелою, подивіться, може теж припадуть до смаку.
Покроковий рецепт

Гриби, часник і цибулю (попередньо порізавши на великі шматки) закинути в блендер, перемолоти до малих/середніх шматочків.

У глибоку миску покласти грибну перемелену суміш, додати фарш і рис, добре перемішати.

Додати тертий сир, рубаний кріп, сіль і чорний мелений перець. Знову перемішати. Змочивши руки холодною водою сформувати з фаршу тефтелі. Викласти їх в один шар у вогнетривку форму. Відкласти поки в сторону.

Дістати з банки томати, очистити від шкірки, нарізати дрібними шматочками, перекласти в миску. Додати залишився в банку томатний сік, цукор, сметану, добре перемішати.

У склянці з водою розчинити борошно (що не було грудочок).

Змішати томатно-сметанную суміш і борошно, розчинену у воді. Залити приготовленою сумішшю тефтелі.

Форму накрити фольгою і поставити запікатися в духовку при температурі 180 С на 1 годину.

Подавати до столу. Приємного апетиту!
