М’ясні тефтелі – відмінне блюдо. Смачне і ситне, особливо з соусом. Їх можна приготувати не тільки на сковороді, але і в духовці.
Інгредієнти
М’ясний фарш (яловичина+свинина) – 600 гр. | |
Рис – 1/3 ст. | |
Картопля (середній) – 1 шт. | |
Цибуля ріпчаста (великий) – 1 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Перець чорний мелений – за смаком | |
Яйце куряче – 1 шт. | |
Олія – для змащування форми | |
Для соусу | |
Томатна паста – 1 / 2 ст. л. | |
Сметана – 2 ст. л. | |
Вода – 2 ст. | |
Борошно – 1 ст. л. з горбом | |
Спеції – за смаком | |
Рослинна олія – 2 ст. л. | |
Зелень – за бажанням |
М’ясний фарш краще готувати з яловичини і жирної свинини, при цьому другий повинно бути значно менше ніж першої. Щоб тефтелі вийшли м’якими і соковитими, потрібно додавати трохи картоплі. Часник додається за бажанням.
Покроковий рецепт
У м’ясний фарш додати перемелений на м’ясорубці картоплю і цибулю. Посипати сіль і перець.
Рис відварити до напівготовності і додати до м’яса. Розбити яйце і вимісити фарш.
З фаршу зліпити тюфтельки, розміром з тенісний м’яч. Укласти їх на рясно змащений маслом деко і відправити в духовку на 20 хвилин. Температура – 200 градусів.
Для приготування соусу взяти склянку прохолодної води, всипати борошно і спеції, добре перемішати.
Влити рідину в сковороду з розігрітим маслом. Покласти томатну пасту і сметану. Помішуючи, тримати на вогні.
Перемішати соус і додати подрібнену зелень. Проварити соус 3 хвилини.
Покласти готові тефтелі і згасити під кришкою ще 5 хвилин.
Готові тефтелі. Подавати до столу з гарніром.