Теплий салат з морепродуктів під вершково-апельсиновим соусом

Теплий салат з морепродуктів під вершково-апельсиновим соусом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Незвичайне поєднання морепродуктів і апельсина, надає салату якусь пікантність. Новий смак звичних продуктів.

Інгредієнти

коктейль з морепродуктів – 200-250 гр
лист салату – 4-5 шт
помідор – 1 шт
огірок – 1 шт
апельсин – 1 шт
апельсиновий джем – 1 ч. л.
вершково-часниковий соус – 1 ст. л.
кисло-солодкий соус – 1 ст. л.
соєвий соус – 1 ч. л.
базилік – 5-6 листочків
рослинне масло – 1 ч. л. знадобиться для обсмажування морепродуктів, якщо вибрали заморожений коктейль

Як приготувати Теплий салат з морепродуктів під вершково-апельсиновим соусом

Салат для любителів морепродуктів.
Відкрила цей салат я для себе в одному з ресторанів, точного рецепту у них написано не було, тому я вирішила його приготувати за смаковими відчуттями.
Вийшло дуже смачно і незвично. Спробуйте і ви!

Покроковий рецепт

Першим ділом беремося за соус.
Видавити сік апельсина. Змішати в каструлі вершково-часниковий соус, апельсиновий сік, апельсиновий джем, кисло-солодкий соус, соєвий соус і додати дрібно нарізаний базилік.
Ставимо каструлю на повільний вогонь, доводимо до кипіння, як тільки починає закипати, прибираємо з вогню.

Потім нарізаємо лист салату, помідор і огірок, викладаємо на тарілку.

Можна вибрати для приготування цього салату заморожений коктейль з морепродуктів або коктейль в олії, все залежить від ваших смакових уподобань. Мені більше подобається використовувати морепродукти в маслі.
Отже, обсмажуємо морський коктейль на сковороді 3 хвилини (якщо ви віддали перевагу замороженому коктейлю з морепродуктів, вам знадобиться рослинна олія для смаження)

Після того, як ми обсмажили морепродукти, викладаємо їх на тарілку, зверху на листя салату

І на завершення рясно поливаємо соусом. Можна прикрасити листям базиліка, креветками і меленою паприкою. Подавати салат теплим. Приємного апетиту!