Низькокалорійне, дієтичне блюдо легко приготувати на вечерю як самостійне, так і в якості гарніру. Особливо корисно людям, які стежать за своєю вагою, вегетаріанцям, дітям
Інгредієнти
Капуста цвітна – 200 гр | |
Яйце – 1 шт. | |
Спеції: сіль, куркума, перець запашний, кунжут – за смаком |
Цвітна капуста – цариця серед інших видів капусти, цінується високими смаковими і дієтичними якостями. Легко і швидко готуємо в домашніх умовах.
Покроковий рецепт
Цвітну капусту миємо й готуємо до поділу на суцвіття
Суцвіття відокремлюємо від стовбура рівними частинами
Викладаємо суцвіття цвітної капусти на сковороду, солимо за смаком і тушкуємо в невеликій кількості води при закритій кришці протягом 5 хвилин
Яйце моєму, відокремлюємо від шкаралупи, збиваємо виделкою або вінчиком
Збите яйце виливаємо в цвітну капусту, ретельно перемішуємо і продовжуємо тушкувати в сковороді до готовності, приблизно протягом 10 хвилин. В кінці додаємо трохи соняшникової або іншої рослинної олії, спеції
Викладаємо цвітну капусту тушковану з яйцем в тарілку, прикрашаємо зеленню, посипаємо насінням кунжуту