Варення з кабачків з лимоном

Варення з кабачків з лимоном – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Солодкий десерт з кабачкового варення здивує будь-якого гостя. Я теж, спробувавши вперше це варення, тепер готую хоча б пару баночок на зиму.

Покроковий рецепт

1. Очищаємо кабачки і видаляємо насіння, нарізаємо на невеликі кубики.

2. Потім віджимаємо сік з лимонів.

3. Очищаємо імбир від шкірки.

4. Кабачки засипаємо цукром і на одну годину залишаємо просахариться.

5. В зацукровані кабачки підливаємо воду і дві чайних ложки соку надавленного з лимона.

6. Кип’ятимо до тих пір, поки кабачки не стануть прозорими і размякшими – зазвичай це займає хвилин тридцять чи сорок.

7. Потім охолоджуємо.

8. Потім додаємо решту соку лимона і натертий на тертці з великю імбир.

9. Доводимо до кипіння і варимо ще близько десяти або п’ятнадцяти хвилин.

10. Потім розкладаємо джем по стерилізованим банкам, щільно накриваємо поліетиленовими кришками і прибираємо в холодильник на зберігання. Приємного вам апетиту!