Рибний суп – це страва не тільки рибалок. Цей суп заслужив любов у всіх шанувальників риби як у дорослих, так і дітей, тим більше, якщо в нього додано смачні, корисні овочі.
Інгредієнти
Риба – одна голова, кілька шматків філейної частини, хвіст | |
Картопля – 6 картоплин | |
Болгарський перець – 1/2 перцю зелений або жовтий | |
Цибуля – 1 головка | |
Брокколі – т штука Можна використовувати цукіні, цвітну капусту або інші овочі | |
Бекон – 2-3 смужки | |
Вершки будь-якої жирності – 300 мілілітрів | |
Горошок – 150 грам Їм може бути свіжоморожений продукт, або консервований, але переважно все ж свіжоморожений варіант. | |
Сіль – за смаком | |
Перець мелений – за бажанням |
Рибний суп – це страва не тільки рибалок. Цей суп заслужив любов у всіх шанувальників риби як у дорослих, так і дітей, тим більше, якщо в нього додано смачні, корисні овочі.
Рецептура на 5 літрів води.
Покроковий рецепт
Приготування цього рибного супу, як, втім, і будь-якого іншого, починають з оброблення тушки. У риби видаляють зяброві пластини, відокремлюють голову, плавники, черево, хвостову частину, і хребет. Решту філе ріжуть великими шматками. У воду закладають всі частини риби крім зябрових пластин, чекають закипання. Після закипання, з поверхні води знімають пінку, зменшують вогонь, все солять, накривають кришкою каструлю.
Цибулю дрібно шаткують, так що б потім в супі він навіть не відчувався, картоплю нарізають кубиками середнього розміру. Болгарський перець шинкуютмелкими кубиками або смужками невеликого розміру.
Суцвіття брокколі відокремлюють від основи, а потім їх ріжуть на половинки (якщо невелика) або на більш дрібні частини.
Як тільки шматки філе будуть готові, рибні шматки дістають з каструлі, бульйон проціджують через сито. Чистого бульйону дають закипіти, після закидають картопля, болгарський перець, цибуля. Варка триває до майже повної готовності картопляних кубиків.
Остигле філе риби перебирають, видаляючи кістки, потім додають в суп з практично приготованим картоплею. Слідом за рибою в каструлю йде зелений горошок, суцвіття брокколі иил інших овочів, які ви любите. На водяній бані або на дуже маленькому вогні вершки підігрівають, так як холодні вершки можуть в супі згорнутися. Як тільки суп після додавання горошку і брокколі закипів, через пару хвилин вливаємо тонким струмком теплі вершки, розмішуємо суп.
Додамо мелений перець, спробуємо на утриманні солі, закидаємо бекон, порізану невеликими кубиками, і вимикаємо вогонь. Готовий рибний супец зазвичай подають з крутонами, прикрасивши по верху листочками зелені.
Є варіант супу – пюре, в цьому випадку рибу додають в самому кінці приготування, коли його пробивають з вершками заглибним блендером.