Інгредієнти
Для листкового рубленого тесту: | |
Борошно – 200г | |
Вершкове масло – 100г | |
Сіль – щіпка | |
Вода – 5 столових ложок (крижана) | |
Для начинки: | |
Яйця курячі – 2 шт. | |
Шоколад – 1 шт.(молочний) | |
Груша – 1 велика (або 2 маленькі) | |
Вершки – 1 склянку (200 мл) жирність не менше 20 % | |
Цукор – 150 г | |
Вода – 50 г |
Продовжую поповнювати серію відкритих пирогів. На цей раз пиріг з грушами і шоколадно-карамельною начинкою. По-моєму відмінне поєднання. За основу вибрала звичайне листкове рубане тісто. Чудово, що це тісто можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику кілька днів. А вже пізніше, використовувати за призначенням. Готовий пиріг з карамеллю і грушами перед нарізкою не забудьте охолодити.
Покроковий рецепт
Ингрединенты.
Приготувати рубане листкове тісто.
Просіяти на плоску поверхню/дошку гіркою борошно, зверху на неї висипати щіпку солі (вона потрібна для еластичності тіста). Окремо порізати шматочками холодне вершкове масло, додати його до борошна. Все порубати 2-ма ножами до крошкообразного стану. Потім крихту викласти гіркою, зробити по центру колодязь, вилити в нього крижану воду і швидко замісити руками тісто.
Поки податливе тісто, розподілити його за формою, зробивши бортики, наколоти виделкою (щоб при випічці воно не роздулося). Прибрати форму з тестом в холодне місце, наприклад в холодильник на 15-20 хвилин). А поки, груші помити, очистити від шкірки, видалити серцевину і плодоніжку, нарізати тонкими скибочками.
По закінченні часу, дістати форму з тестом, викласти красиво грушу. Випікати основу для пирога разом з грушею в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15-20 хвилин. При першій випічці основи краще форму зверху накрити пергаментним папером. З начинкою, якщо ви любите засмаглий пиріг, можна випікати вже без паперу.
Приготувати карамель.
Цукор залити водою. Гріти на сильному вогні не заважаючи, до коричневого стану рідини.
Потім додати вершки, і помішуючи, на слабкому вогні варити до загущення. Вершки краще всього брати не менше 20 %, щоб карамельна начинка загусла. Чим вища % вершків, тим густіше вийде начинка. (Якщо ви використовуєте вершки з меншим %, збільште час варіння карамельного соусу).
В карамель додати ламаний молочний шоколад, дочекатися його розчинення, періодично помішуючи.
Потім вимкнути вогонь, остудити суміш до температури 40 С (не вище). В охолоджену шоколадну суміш додати яйця. Гарненько перемішати, не збиваючи (інакше при випічці вийдуть бульбашки).
Залити груші шоколадним соусом. Випікати пиріг з грушами і шоколадом близько 40 хвилин при температурі 180 градусів або поки не загусне шоколадно-карамельна заливка.
Перед нарізкою пирога з шоколадом, дайте йому трохи відпочити. Пиріг смачний, як холодний, так і теплий. Приємного чаювання!