Відварна риба по-польськи

Відварна риба по-польськи – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рибу розморозити (розморожувати рибу бажано спочатку кілька годин у холодильнику, потім продовжувати розморожувати при кімнатній температурі, так вона збереже смакові і поживні властивості). Рибу почистити, відрізати плавники і хвіст, гарненько промити, нарізати на порційні шматочки.

Перекласти рибу в каструлю (шкірою догори), залити водою і дати закипіти. Після закипання з’явитися пінка, її треба зняти.

Потім додати очищений, крупно порізану моркву, 1 головку порізаного на чверть ріпчастої цибулі, 1 чайну ложку сушеного кореня селери, кілька гілочок свіжої петрушки, пару листочків лаврового листа, сіль і 4 – 6 горошин чорного перцю. Варити рибу з корінням близько 20 хвилин на слабкому вогні. Вимкнути вогонь, відставити убік.

Приготувати соус польський для риби.
У невелику чашу покласти вершкове масло. Масло залити гарячим рибним бульйоном. Олія повинна розчинитися.

Круто відварити курячі яйця, почистити, дрібно порізати. Петрушку промити, дрібненько порізати. Закинути зелень і яйця в чашу з рибним бульйоном. За бажанням, можна додати сік лимона. За смаком додати сіль і чорний мелений перець. Все гарненько перемішати.

Блюдо готове. Тепер його необхідно лише зібрати воєдино. На плоску тарілку викласти 1 – 2 шматочки відвареної риби. Зверху рибу полити яєчним соусом. Можна соус подати окремо. Виходить дуже апетитна ніжна риба по-польськи. На гарнір можна подати відварну картоплю або рис. Приємного апетиту!