Я так схвильована, що пропадає мій урожай зеленої цибулі, він перезріває і стає не смачним! Але є вихід – це заморожений зелений лук. Збереження вітамінів і аромату на всю зиму!
Інгредієнти
цибуля зелена – три великих пучка | |
вода – 10 частин | |
оцет – 2 частини |
Заморожувати зелену цибулю можна в контейнері або пакетику для заморожування. Можна використовувати непотрібну баночку з під сметани або йогурту.
Заморожений зелений лук не рекомендується використовувати в приготуванні салатів, так як він не буде хрустким. А ось для супів, маринадів, омлетів, смаженого рису та іншого – він ідеальний.
Покроковий рецепт
Перший крок – вимити овочі. Використовуйте суміш білого оцту і води, щоб вимочити і гарненько промити цибулька. Зазвичай я використовую 10 частин води і 2 частини оцту (приблизно).
Моя зелень зростала в моєму городі, тому про пестициди я не турбуюся. Але ось бруд (особливо якщо нещодавно був дощ) потрібно гарненько вимити. Потім цибулю треба обсушити.
Далі… нарізати зелений лук. Я спочатку обрізаю коріння (викидаю), потім нарізаю білу частину і окремо зелену. При заморожуванні я частині не перемішую (так як білу частину я завжди використовую в супі, а зелену, ніжну можна куди завгодно).
Отже, укладаємо порізану цибулю в контейнер, зелену частину праворуч, а білу – в ліву.
Забрати контейнер з зеленою цибулею в морозильну камеру і зберігати в морозилці для подальшого використання при приготуванні перших або других страв і випічки!