Яловичина в кокосовому каррі

Яловичина в кокосовому каррі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачна яловичина по-індонезійськи.

Інгредієнти

лимонна трава – дві гілочки
м’якоть яловичини – 650 г
мелений коріандр – одна велика щіпка
молоко кокосове – 520 мл
олія кунжутна – на свій смак
стружка кокосова – 85 г
подрібнений перець рожевий – на свій смак
тамариндовый сік – одна ст. ложка
дрібна морська сіль – на свій розсуд
кориця подрібнена – на свій смак
імбир сушений мелений – одна чайна ложка
мускатний горіх тертий – на свій смак
аніс подрібнений – чверть ч. ложки
цибуля солодкий салатний середнього розміру – три головки
перець чилі червоний свіжий – 45 г
бутони гвоздики – три штуки

Як приготувати Яловичина в кокосовому каррі

Яловичина, приготована в кокосовому каррі, є традиційною стравою індонезійської кухні.
Для приготування яловичини в кокосовому каррі знадобиться набір цікавих інгредієнтів.

Покроковий рецепт

Всі спеції, а також рубану лимонну траву додати в добре прогріту кунжутне масло, перемішати і готувати на слабкому вогні, в цей же час промиту м’якоть яловичини нарізати широкими смужками.

Викласти подрібнену яловичину в сковорідку, де обсмажуються спеції, добре перемішати ще раз, потім додати подрібнений перець чилі і подрібнені цибулини, все перемішати і почекати трохи, коли випарується з сковорідки зайва рідина, насипати в достатній кількості стружку кокоса і влити кокосове концентроване молоко.

При частому помішуванні готувати ароматне каррі з яловичиною до тих пір, поки кокосовий соус не стане дуже густим і м’ясом не буде соковитим і м’яким.

У цей час вже можна додати в сковорідку трохи соку тамаринду, все перемішати і потримати на тихому вогні ще хвилин п’ять, після чого подавати в гарячому вигляді.