Смачна яловичина по-індонезійськи.
Інгредієнти
лимонна трава – дві гілочки | |
м’якоть яловичини – 650 г | |
мелений коріандр – одна велика щіпка | |
молоко кокосове – 520 мл | |
олія кунжутна – на свій смак | |
стружка кокосова – 85 г | |
подрібнений перець рожевий – на свій смак | |
тамариндовый сік – одна ст. ложка | |
дрібна морська сіль – на свій розсуд | |
кориця подрібнена – на свій смак | |
імбир сушений мелений – одна чайна ложка | |
мускатний горіх тертий – на свій смак | |
аніс подрібнений – чверть ч. ложки | |
цибуля солодкий салатний середнього розміру – три головки | |
перець чилі червоний свіжий – 45 г | |
бутони гвоздики – три штуки |
Яловичина, приготована в кокосовому каррі, є традиційною стравою індонезійської кухні.
Для приготування яловичини в кокосовому каррі знадобиться набір цікавих інгредієнтів.
Покроковий рецепт
Всі спеції, а також рубану лимонну траву додати в добре прогріту кунжутне масло, перемішати і готувати на слабкому вогні, в цей же час промиту м’якоть яловичини нарізати широкими смужками.
Викласти подрібнену яловичину в сковорідку, де обсмажуються спеції, добре перемішати ще раз, потім додати подрібнений перець чилі і подрібнені цибулини, все перемішати і почекати трохи, коли випарується з сковорідки зайва рідина, насипати в достатній кількості стружку кокоса і влити кокосове концентроване молоко.
При частому помішуванні готувати ароматне каррі з яловичиною до тих пір, поки кокосовий соус не стане дуже густим і м’ясом не буде соковитим і м’яким.
У цей час вже можна додати в сковорідку трохи соку тамаринду, все перемішати і потримати на тихому вогні ще хвилин п’ять, після чого подавати в гарячому вигляді.