М’ясо з баклажанами – пікантна закуска в пряному томатної соусі.
Інгредієнти
Баклажани – 2 шт. | |
Томатний сік – 1/2 чашки | |
Цибуля – 1 шт. | |
Чорний перець – за смаком | |
Яловичина – 250 г | |
Рослинне масло – опціонально | |
Сіль – за смаком | |
Паприка – за смаком | |
Спеції до м’яса – за смаком | |
Перець чорний горошком – 5 шт. | |
Лист лавра – 3 шт. |
Баклажани з яловичиною на сковороді – просте і смачне блюдо з доступних інгредієнтів. Така ситна закуска стане ідеальним доповненням до вечері або святкового столу. Готуватися швидко, особливо, якщо заготовити м’ясо з вечора.
Покроковий рецепт
Натерти м’ясо спеціями та олією. Загорнути в лист фольги і відправити в духову шафу. Запікати м’ясо до м’якості і білого розрізу. Остудити інгредієнт.
Нашаткувати баклажани соломкою. Обсмажити на оливковій олії до рум’яної скоринки.
Додати цибулю, нарізану півкільцями. Гасити компоненти до м’якості цибулі.
Всипати до овочів паприку і щіпку чорного перцю.
М’ясо нарізати на шматочки і додати до баклажанів. У цьому рецепті можна не запікати м’ясо, а обсмажувати окремо, однак такий варіант набагато калорійніший.
Влити томатний сік. Гасити закуску до готовності всіх компонентів і густоти соусу.
Довести страву до смаку і зняти з вогню. Викласти баклажани з яловичиною в тарілку і подавати до столу.
Приємного апетиту!