Яловичину, сало і цибулю порізати на шматочки і пропустити через м’ясорубку. Замісити фарш.
М’ясний фарш посолити і поперчити за смаком. Додати крохмаль. Покласти промитий сирий рис і все ретельно перемішати.
Розбити яйце і ще раз перемішати.
З отриманого м’якого фаршу зліпити кульки, розміром трохи більше тенісного м’ячика.
У сковороду влити трохи олії, поставити на плиту. У розігріту олію покласти їжачки і обсмажити 3-5 хвилин, постійно перевертаючи.
Влити близько 1 склянки води (або бульйону), накрити кришкою і тушкувати на помірному вогні протягом 20 хвилин. Необхідно періодично відкривати кришку і за необхідності підливати рідина.
Готові їжачки можна їсти з овочевим салатом або нарізкою, з соусом, майонезом або кетчупом.