1. Збираємо необхідні інгредієнти, овочі миємо, голову вимочуємо в холодній воді.
2. Моркву чистимо, нарізаємо кільцями.
3. Цибулю крупно шаткуємо.
4. У велику каструлю покласти промиту риб’ячу голову, цибулю, моркву, горошки перцю і лаврушку. Щоб бульйон не почав гірчити, зябра обов’язково потрібно видалити.
5. Заливаємо водою з чайника, варимо до готовності (близько 30 хвилин).
6. Рибу витягуємо. Відправляємо В бульйон пшоно.
7. Поки крупа вариться, чистимо і шаткуємо соломкою картоплю, додаємо його в каструлю. Готуємо, поки пшоно не розвариться.
8. Перед подачею додаємо лимонний сік за смаком, посипаємо паприкою.