Нам потрібні інгредієнти.
Підготувати оовщи. Картоплю почистити, нарізати кільцями (приблизна товщина – 0,7 – 1 см). Помідори помити, нарізати (якщо черрі – навпіл, якщо середні помідори – на чверть).
Вогнетривке блюдо змастити рослинним маслом (або вистелити фольгою, глянсовою стороною до верху). Викласти в блюдо картоплю і нарізані помідори. Накидати зверху листочки чебрецю, скропити рослинним маслом, посолити за смаком. Перемішати все руками, щоб масло і сіль розподілилися по овочам.
Лимон вимити, обдати окропом, натерти цедру. Розрізати лимон навпіл, видати сік половинки лимона. З гілочок чебрецю зняти листочки. У невеликій чашці змішати листя чебрецю, цедру лимона, лимонний сік, 1 /3 чайної ложки суміші перців, 4 столові ложки рослинної олії. Все гарненько перемішати. Відкласти в сторону.
запікати близько 40 хвилин
Рибу помити, за необхідності випатрати, зрізати плавники і обрізати хвостики. Натерти рибу сіль з усіх боків і всередині. Потім змастити приготовленої вище сумішшю рибу з усіх боків, всередині теж. Викласти рибку на овочі. У форму вилити 300 мл білого вина.
Розігріти духовку до 200 градусів. Поставити в розігріту духовку на середній рівень форму з рибою і овочами. Запікати рибку близько 40 хвилин або до готовності картоплі. (Якщо рибка зверху почне горіти, накрийте її пекарської папером або фольгою, глянсовою стороною догори).
Рибу запечену з овочами вийняти з духовки.
Всі 🙂 . Корисне і одночасно смачне блюдо готове! Подаємо до столу. Приємного апетиту!