Неймовірно легко у виконанні. Тане в роті. Чим простіше обробка м’яса – тим корисніше результат.

Інгредієнти
| Курячі стегна – 500-600 г | |
| Картопля – 400 г | |
| Морква – 150 г | |
| Цибуля червона – 150 г | |
| Часник – 6-7 зубчиків | |
| Оливкова олія – 2-3 ст. л. |
Не можна замінювати стегна на інші частини тушки. У автора використані стегна без кістки, але врахуйте, що хрустка скоринка здатна принести чимало радості. Овочі повинні бути порізані крупно і грубо, неначе птах принесена з полювання. Картопля обов’язково повинен бути великими шматками – на ньому належить запікати курку.
Покроковий рецепт

Підготуйте стегна – обробіть їх сіллю і перцем.

Ріжемо овочі крупно, часник використовується цілком.

На деко викладіть овочі, посоліть, поперчіть, перемішайте з оливковою олією. На них покладіть курку.

Оливкова олія обов’язково тут, оскільки тримає свою структуру і не горить при високих температурах, на відміну від соняшникової. Це означає, що після теплової обробки воно не виділить шкідливих канцерогенів.

Запікайте в духовці 30-40 хвилин при 200 °.
Готово!
