Запечений карбонад з гвоздикою

Запечений карбонад з гвоздикою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

М’ясо промити, висушити. Посолити. Верхню частину (жирок) надрізати ножем вздовж і впоперек. У кожен кубик вставити по гвоздиці. Посипати свіжомеленим перцем.

М’ясо упакувати в рукав для запікання. Туди ж цибулю, зелень, лаврушку за бажанням.

Запікати в духовці при температурі 200 градусів 30-40 хвилин (приблизно 1:1 вага: час).
Якщо хочете отримати золотисте м’ясо, просто надріжте зверху рукав і запікайте м’ясо до утворення скоринки зверху. (У мене в рукаві виявилася маленька дірочка, тому м’ясо було і так рум’яним, і я цю процедуру пропустила.)

М’ясо можна подавати як гарячим, так і холодним. До нього підійде будь-який гарнір. Дуже смачно, ніжно тане в роті! Займає мінімум часу і сил. Приємного апетиту!

Порада: Визначити готовність свинини можна, проткнувши шматок в найтовщій її частині виделкою або металевою спицею. Якщо при цьому виступить прозорий сік – м’ясо готове, якщо рожевий – то свинина ще недожарена.