Рибу чистимо, миємо, видаляємо нутрощі і зябра (обов’язково!). Не забуваємо в цей час включити духовку на 180 градусів, щоб до моменту запікання духовка була в повній бойовій готовності.
Цибулю ріжемо півкільцями, моркву кільцями.
Тепер секретик. Щоб дрібні кісточки річкової риби стали практично непомітні, робимо на рибці ось такі надрізи. Кісточки-просто дрібниця частково розплавляться. І змащуємо лещика рослинним маслом.
Укладаємо у форму для запікання, попередньо зробивши “подушку” з овочів. У черевце теж покладіть овочі. Краса! Відправляємо в такому вигляді в духовку . Нагадую, 180 градусів. Не робіть більше, якщо хочете отримати здорове блюдо. Випікаємо 30-40 хвилин, тут вже як кому подобається.
Дістаємо з духовки нашого золотистого лещика, рясно посипаємо замороженої зеленню петрушки і кропу. І швидко кличемо всіх до столу. Думаю, що гарнір можна встигнути зробити заздалегідь, або під час запікання рибки.