Стейк маринований з «потрійним» цитрусовим соусом

Ніжне м’ясо з освіжаючим «потрійним» цитрусовим соусом.

Інгредієнти

Рибай стейк — 500 г яловичого стейка
Сік апельсиновий — 1 стакан
Лимонний сік — 1/2 склянки
Сік лайма — 1/4стакана
Часник — 2 зубчики
Цибуля ріпчаста — 1/4 чашки нарізаного кубиками
Кінза — 2 столові ложки
Кмин — 1/2 чайної ложки
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком
Рослинне масло — для смаження

Як приготувати Стейк маринований з «потрійним» цитрусовим соусом

Ніжне м’ясо з освіжаючим «потрійним» цитрусовим соусом. Чому з «потрійним»? Ви скоро зрозумієте, приготувавши його. Ви можете використовувати яловичий стейк, або свинину або курку (якщо використовуєте курку, маринуйте її не більше 2-х годин). Це блюдо смачно як в гарячому вигляді, так і в холодному. Інгредієнти розраховані на 4 порції.

Покроковий рецепт

У мисці змішати апельсиновий сік, лимонний сік, сік лайма, рубаний часник, цибулю, кінзу і кмин. Добре перемішати. Половину маринаду вилити в щільний великий поліетиленовий пакет.

Другу половину поставити в холодильник.

У пакет з маринадом опустити м’ясо, по можливості випустити повітря і запечатати. Залишити маринуватися на всю ніч у холодильнику (можна на 4 години, але не менше).

За тридцять хвилин, перш ніж ви надумали приготувати стейк, вийміть м’ясо з холодильника і залиште його в маринаді. Розігрійте сковорідку-гриль, злегка окропивши маслом. Стейк вийміть з маринаду і приправте сіллю і перцем.

На розпеченій сковороді обсмажте м’ясо з обох боків (по 3-5 хвилин з кожної сторони).

Зніміть стейк зі сковороди і загорніть його у фольгу. Дозвольте стейку протягом десяти хвилин відпочити.
Другу частину маринаду перелити в маленьку каструльку і варити на слабкому вогні до випарювання рідини в 2-3 рази. Соус перелити в миску. Стейк звільнити від фольги, нарізати на шматочки. Подавати з цитрусовим соусом. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Стейк зубатки, запечений в пергаментним кошику