Чахохбілі з курки

Чахохбілі з курки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пряний і ароматний грузинський чахохбілі – спробуйте Грузію на смак!

Інгредієнти

Курячі стегна – 4 шт.
Помідори – 300 гр.
Томатний сік – 100 мл
Часник – 1 ч. л. сухий або свіжий
Цибуля – 1 шт.
Паприка – 1 ст. л.
Кінза – 10 гр.
Перець чилі – 5 гр.
Чорний мелений перець – 5 гр.
Вершкове масло – 50 гр.
Сіль – 1 ч. л.

Як приготувати Чахохбілі з курки

Чахохбілі – це одна з родзинок грузинської кухні. Шматочки курки просочуються ароматною і пікантною заправкою, всі смаки відмінно поєднуються один з одним. Весь смак страви полягає в ароматній підливці, спеції і трави – хмелі-сунелі, гострий перець, паприка, кінза петрушка. За бажанням, в готову страву можна додати подрібнену зелень базиліка. Для чахохбілі краще всього брати жирну частину курки – стегна і гомілки, адже страва має бути наваристим і ситним. Рецептів чахохбілі багато – у кожному регіоні країни його готують по-своєму. Але як не готуй це блюдо – воно завжди виходить дуже смачним. Таке грузинське ласощі можна подавати на вечерю з картопляним гарніром, гарячими коржами з бринзою і сливовим ткемалі.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для чахохбілі. Добре вимити стегна, цибулю очистити від лушпиння і червоний гострий перець від насіння

Розтопити великий шматочок вершкового масла на розігрітій сковороді.

Нашаткувати півкільцями цибулину.

Крупно порізати 1/4 перцю чилі.

Закидаємо цибулю на розігріту сковорідку з вершковим маслом разом з перцем чилі. Додаємо ложечку сухого часнику або подрібнені зубчики свіжого. Готуємо до м’якості цибулі і прибираємо всі інгредієнти з сковороди. Олія, на якому смажився цибулю з перцем, зберігаємо.

Вимиті стегна натираємо сіллю, перцем і приправою хмелі-сунелі. Залишаємо м’ясо маринуватися на 10 хвилин.

Відправляємо курячі стегна обсмажуватися на маленькому вогні в тому ж маслі, в якому готувався цибулю. Щедро посипаємо курку паприкою з обох сторін і обсмажуємо до золотавої скоринки.

Коли курка придбала золотистий колір, знімаємо зі сковороди.

Шаткуємо маленькими кубиками помідори.

У той же масло і жир, у якому ми обсмажували курку, закидаємо назад цибулю з перцем і додаємо подрібнені помідори.

Заливаємо помідори і цибулю томатним соком. Якщо у вас сік не домашнього виробництва, краще використовувати томатну пасту, яку варто розвести водою до полугустого стану.

Уварюємо соус до густого стану, щоб помідори повністю розварилися і вийшла густа ароматна підлива.

запікати 40 хв.

У жаростійку скляну каструлю викладаємо густу підливу. На підливку викладаємо шматочки курки, накриваємо блюдо кришкою і відправляємо в духовку на 180 градусів мінімум на 40 хвилин, щоб м’ясо встигло повністю приготуватися і просочитися підливою.

Готову страву посипаємо зеленню кінзи і петрушки. Можна використовувати свіжу або заморожену зелень. За бажанням, додати в блюдо перед запіканням подрібнені волоські горіхи. Подавати чахохбілі гарячим до картоплі з кисло-солодким грузинським соусом ткемалі.