Підготувати всі інгредієнти для чахохбілі. Добре вимити стегна, цибулю очистити від лушпиння і червоний гострий перець від насіння
Розтопити великий шматочок вершкового масла на розігрітій сковороді.
Нашаткувати півкільцями цибулину.
Крупно порізати 1/4 перцю чилі.
Закидаємо цибулю на розігріту сковорідку з вершковим маслом разом з перцем чилі. Додаємо ложечку сухого часнику або подрібнені зубчики свіжого. Готуємо до м’якості цибулі і прибираємо всі інгредієнти з сковороди. Олія, на якому смажився цибулю з перцем, зберігаємо.
Вимиті стегна натираємо сіллю, перцем і приправою хмелі-сунелі. Залишаємо м’ясо маринуватися на 10 хвилин.
Відправляємо курячі стегна обсмажуватися на маленькому вогні в тому ж маслі, в якому готувався цибулю. Щедро посипаємо курку паприкою з обох сторін і обсмажуємо до золотавої скоринки.
Коли курка придбала золотистий колір, знімаємо зі сковороди.
Шаткуємо маленькими кубиками помідори.
У той же масло і жир, у якому ми обсмажували курку, закидаємо назад цибулю з перцем і додаємо подрібнені помідори.
Заливаємо помідори і цибулю томатним соком. Якщо у вас сік не домашнього виробництва, краще використовувати томатну пасту, яку варто розвести водою до полугустого стану.
Уварюємо соус до густого стану, щоб помідори повністю розварилися і вийшла густа ароматна підлива.
запікати 40 хв.
У жаростійку скляну каструлю викладаємо густу підливу. На підливку викладаємо шматочки курки, накриваємо блюдо кришкою і відправляємо в духовку на 180 градусів мінімум на 40 хвилин, щоб м’ясо встигло повністю приготуватися і просочитися підливою.
Готову страву посипаємо зеленню кінзи і петрушки. Можна використовувати свіжу або заморожену зелень. За бажанням, додати в блюдо перед запіканням подрібнені волоські горіхи. Подавати чахохбілі гарячим до картоплі з кисло-солодким грузинським соусом ткемалі.