Дав – індійський суп з бобових культур

Дав – індійський суп з бобових культур – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для приготування дала бобові замочують на строк від 3-х до 8–ми годин. Далі бобові промивають, кладуть у каструлю і заливають холодною водою. Кількість води залежить від сорти бобових. Для сочевиці – на 1 частину зерен достатньо взяти чотири частини води. Для квасолі, гороху, нуту – до 8 частин води на одну частину зерен.

Як тільки вода закипить, зменшуємо вогонь до такої міри, щоб кипіння рідини було ледь помітним. Чим повільніше відбувається процес варіння, тим більше протеїну перетворюється в легкозасвоювану організмом людини форму.

Зерна бобових вважаються готовими, якщо легко роздавлюються пальцями. Але якщо дозволити супу поваритися ще, користі буде більше. Дав повинен максимально наблизитися до консистенції супу-пюре природним чином, без допомоги дробарних пристроїв. Такий суп дуже ніжний по консистенції, насичений протеїном. Його можна вживати при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, жовчовивідних шляхів. Його оксамитова структура не має дратівливими властивостями.

Поки овочі варяться, можна приготувати засмажку з імбиру, цибулі і помідорів. Нарізаний тонкими смужками імбир підсмажуємо на олії дхі до світло – рожевого кольору, додаємо звільнені від шкірки і натерті на тертці помідори і дрібно порізану цибулю. Суміш тушкуємо на вогні до пастоподібного стану.

За бажанням можна додати будь-які суміші спецій: насіння кмину, порошок коріандр, куркуму, роздавлений часник, а так само закидаємо лаврушку.

По закінченні варіння бобових додаємо в суп піджарку. Солимо, доводимо до кипіння. Подаємо, прикрасивши зеленню. Окремо подаємо рис.