Десерт – безе Анна Павлова

Десерт – безе «Анна Павлова – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

1. Яєчні білки відокремити від жовтків і влити в миску. Збивати міксером на самій високій швидкості близько 5-7 хвилин, до утворення крутої піни.

2. Додати в збиті білки, крохмаль, ванільний цукор, лимонний сік, трохи цукру і продовжувати збивати. Поступово додати весь цукор, що залишився і довести безе до дуже густого і блискучого стану.

3. Приготованою сумішшю заправити кондитерський шприц і акуратно висадити тістечка на деко, застелений пергаментним папером. Кожен десерт повинен мати форму невеликий кошики, діаметром близько 5-6 сантиметрів, і поглибленням посередині. Також краще не висаджувати безе дуже близько один від одного, щоб вони не склеїлися.

4. Поставити деко в духовку, розігріту до 100 градусів, і залишити на одну годину. По закінченні заданого часу духова шафа слід вимкнути, відкрити дверцята і залишити тістечка до повного їх охолодження.

5. У цей час можна зайнятися приготуванням крему. Вершковий сир змішати зі згущеним молоком в миску і збивати кілька хвилин на середній швидкості (2 или3).

6. Далі, готові, охолоджені безе потрібно заповнити кремом, використовуючи при цьому кондитерський шприц з насадкою “зірочка”. Для цієї мети можна також використовувати чайну ложку.

7. Перед подачею на стіл слід прикрасити десерти свіжими ягодами або шматочками фруктів, так вони будуть виглядати яскравіше, а кислинка приємно доповнить смак солодкого крему і хрустящго свіжого безе. Приємного апетиту!