Інгредієнти
Кориця – 1/2 ч. л. | |
Цукор – 3 ст. л. | |
Вершкове масло – 30 г | |
Сік апельсиновий – сік 1/2 апельсина | |
Абрикоси – 3-4 шт | |
Лікер – 50 мл (міцністю не менше 40 %) | |
Морозиво – 4 6ольших ложки |
Знову фламбироанные фрукти :-), сезон…
На цей раз абрикоси з морозивом. Дуже смачно! Пригощайтеся!
Покроковий рецепт
Абрикоси помити, розрізати навпіл, видалити кісточку. Вичавити сік з апельсина, відкласти в сторону.
Корицю, цукор і масло підігріти на слабкому вогні.
Через 30 секунд (після повного танення масла), додати сік половини апельсина.
Після того як суміш закипить, опустити половинки абрикосів. Готувати по 1 хвилині з кожної сторони.
Абрикоси полити лікером і підпалити. Коли полум’я згасне, вимкнути вогонь і остудити фламбовані фрукти.
Абрикоси укласти на дно келиха. Зверху викласти по 2 кульки морозива. Прикрасити десерт цедрою апельсина (лайма) і злегка присипати корицею.
Насолоджуйтесь!