Дієтичне блюдо – запечена камбала з помідорами

Дієтичне блюдо – запечена камбала з помідорами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Помідори нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю дрібно нарізаємо і змішуємо з помідорами. Можна додати яких-небудь прянощів, наприклад, прованські трави і січену зелень.

Щоб приготувати камбалу, нам необхідно її почистити і зняти чорну шкіру, а білу шкіру залишаємо. Так як шкіра дуже шорстка, рекомендую попередньо одягнути рукавички, щоб не поранити руки. Очищену камбалу замариновываем на 1 годину з сіллю, перцем і лимоном.

Якщо ви використовуєте готове філе камбали, просто промийте її, і замаринуйте так само в лимонному соці, присипати трохи сіллю і свіжим меленим перцем.

З риби прибираємо м’якоть лимона і викладаємо камбалу в вогнетривке блюдо і накриваємо фольгою або ж кожну рибку викладаємо на фольгу і загортаємо у фольгу (якщо ви хочете приготувати порційно для гостей). Зверху на рибу ми викладаємо помідорно-цибульну суміш.

Ставимо рибу в духовку і запікаємо при температурі 180 градусів 15 хвилин, потім знімаємо фольгу (якщо вогнетривке блюдо) або відкриваємо конвертики (якщо порційне блюдо) і запікаємо ще 5 хвилин.

Подавати таке дієтичне блюдо можна до будь-якого овочевого гарніру або круп. Приємного апетиту!