Якщо вам подобаються страви з гороху, то обов’язково зваріть з цієї крупи суп. Гороховий суп різноманітить ваше обіднє меню. Суп, зварений за нашим рецептом, виходить наваристим, з насиченим смаком.
Інгредієнти
Свинина – 300 гр | |
Вода – 2,5 л | |
Горох – 100 гр | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля – 0,5-1 шт. | |
Масло рослинне – 3 ст. ложки | |
Картопля – 2-3 шт. | |
Сіль і спеції – за смаком | |
Зелень – за бажанням |
Наш гороховий суп ми будемо варити, використовуючи свинину. Можна взяти м’якоть або м’ясо на кості. Перед варінням рекомендується замочити горох в холодній воді, щоб помітно скоротити варіння супу. Крім м’яса і гороху нам знадобляться картопляні бульби, овочі для пасерування (морква і цибуля), рослинна олія, спеції, зелень (можна будь-яку: свіжу, сушену, заморожену).
Покроковий рецепт
Отже, м’ясний бульйон для горохового супу готовий. Витягаємо свинину з каструлі, сам бульйон присаливаем за смаком. Відправляємо в бульйон заздалегідь замочений горох. Варимо до напівготовності.
Бульби очищаємо, нарізаємо їх для горохового супу брусочками. У каструлю викладаємо картопляну нарізку для подальшої варіння.
Подрібнюємо моркву і цибулю.
На сковороді підігріваємо олію. Викладаємо подрібнену моркву і цибулю для пасерування на сковороду. Коли овочі стануть м’якими, відправляємо їх у каструлю в гороховий суп.
Продовжуємо варити суп, додаємо в нього нарізане м’ясо.
Готовий гороховий суп зі свининою подаємо зі свіжою зеленню. Приємного всім апетиту!