Головним достоїнством цієї пишноти можна вважати відмінну сполучуваність кабачків з усіма овочами. І інгредієнти в цьому супі-пюре з легкістю можна замінити на інші, улюблені овочі.
Інгредієнти
кабачки – чотири середніх за розміром | |
цибулинні головки – пара головок середнього розміру | |
часниковий зубчик – 1 зубець невеликий | |
вершки жирністю до 20% – 1 стакан | |
прянощі – на власний розсуд | |
сік лимона – одна чайна ложка | |
оливкова або соняшникова олія – за смаком | |
петрушка або кріп – за бажанням |
Це блюдо дуже популярно в багатьох країнах світу. Десь кабачок – це ціле національне надбання. Але їх приготування відрізняються, особливо, якщо це стосується гарячих страв.
На італійських кухнях дуже люблять готувати смажені кабачки, рясно посипати спеціями. А на французьких кабачки подають з яєчнею і грінками з часником. У більш східних країнах із цього цінного овоча люблять робити рагу з іншими овочами. Але що стосується супу-пюре, то в кожній державі є його особливий рецепт, відображає національні риси народу.
Що стосується рідних просторів, тут люблять смажити кабачки в паніровці і робити супи-пюре. Це неймовірно ніжне блюдо з незабутнім смаком і тонким ароматом. Мало того, що це блюдо – ціла джерело всіх необхідних вітамінів і мінералів, так це ще й відмінне страви для сімейних вечорів і свят. Вона нікого не залишає байдужим.
Головним достоїнством цієї пишноти можна вважати відмінну сполучуваність кабачків з усіма овочами. І інгредієнти в цьому супі-пюре з легкістю можна замінити на інші. Смак і користь від цього нікуди не зникнуть.
Тому не варто проходити повз цієї страви! Воно легко і просто в приготуванні, а кабачок буде непомітний навіть маленькій дитині. Так що для приготування потрібні тільки продукти, час і ентузіазм.
Можлива кількість порцій – 2 (мінімум).
Покроковий рецепт
1. Для початку потрібно підготувати необхідні посуд і інгредієнти. В першу чергу знадобиться сковорода з товстим дном і високими стінками і масло для смаження. У цей час треба підготувати всі овочі (цибулини, кабачки і часник), нарізані у довільній формі і залишити їх до появи золотистої скоринки, періодично помішуючи.
2. Через деякий час (приблизно чверть години), вміст залити заздалегідь закип’ятила водою. Вона повинна повністю покривати овочі, особливо кабачки. Залишити їх у такому стані під закритою кришкою на 10-15 хвилин.
3. Овочі повинні бути м’якими і легко проколюватися виделкою. Після цього, трохи остудивши вміст сковороди, за допомогою блендера довести до пюреобразного стану. При необхідності додавати сіль і прянощі.
4. В процесі до овочів потрібно поступово лити склянку вершків. Слід простежити за тим, щоб не було утворення грудочок. Потім знову поставити на плиту на повільний вогонь. Як тільки суп-пюре почне закипати – додати чайну ложку соку лимона і вимкнути. Все перемішати.
5. Гарячий кабачковий суп-пюре, коли він приготувався, можна розливати по тарілках, додавши трохи сметанки. Не треба забувати і про сухариках з грінками, в невеликій кількості і діткам. Зелень – не строго обов’язково, але бажано. Приємного апетиту!