Клафуті з абрикосовим варенням (заливний пиріг)

Клафуті з абрикосовим варенням (заливний пиріг) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Клафуті з абрикосовим варенням – французький заливний пиріг

Інгредієнти

Яйця – 2 шт.
Молоко – 250 мл
Цукор – 75 гр.
Крохмаль – 4 ст. л.
Розпушувач – 1 упаковка
Арахіс перемелений – 150 гр.
Абрикосове варення (плоди) – ~150-200 гр. можна інше варення або ягоди

Як приготувати Клафуті з абрикосовим варенням (заливний пиріг)

Клафуті – це класика французької випічки. Готується він зазвичай з ягодами або фруктами, які заливаються блинным тестом. Рецептів клафуті існує безліч і в деяких з них можна обійтися без борошна. Такий клафуті схожий скоріше не на пиріг, а на запечений заварний крем. Я особисто обожнюю таку випічку! Вона дуже сильно відрізняється від звичайного тесту.

Покроковий рецепт


1. Яйця добре збити з цукром. Додати молоко, залишимо трохи щоб розвести крохмаль


2. Влити розведений крохмаль в тісто. Додати розпушувач. Перемішати.

3. Арахіс перемолоти в кавомолці в борошно. Додати до тесту.


4. Форму для випічки змастити олією і викласти абрикоси з варення. Залити тестом.

5. Поставити в розігріту духовку до 180 градусів на 35-40 хвилин.

6. Дістати пиріг, трохи остудити, нарізати і подавати до чаю. Приємного апетиту!