Клафуті з абрикосовим варенням – французький заливний пиріг
Інгредієнти
Яйця – 2 шт. | |
Молоко – 250 мл | |
Цукор – 75 гр. | |
Крохмаль – 4 ст. л. | |
Розпушувач – 1 упаковка | |
Арахіс перемелений – 150 гр. | |
Абрикосове варення (плоди) – ~150-200 гр. можна інше варення або ягоди |
Клафуті – це класика французької випічки. Готується він зазвичай з ягодами або фруктами, які заливаються блинным тестом. Рецептів клафуті існує безліч і в деяких з них можна обійтися без борошна. Такий клафуті схожий скоріше не на пиріг, а на запечений заварний крем. Я особисто обожнюю таку випічку! Вона дуже сильно відрізняється від звичайного тесту.
Покроковий рецепт
1. Яйця добре збити з цукром. Додати молоко, залишимо трохи щоб розвести крохмаль
2. Влити розведений крохмаль в тісто. Додати розпушувач. Перемішати.
3. Арахіс перемолоти в кавомолці в борошно. Додати до тесту.
4. Форму для випічки змастити олією і викласти абрикоси з варення. Залити тестом.
5. Поставити в розігріту духовку до 180 градусів на 35-40 хвилин.
6. Дістати пиріг, трохи остудити, нарізати і подавати до чаю. Приємного апетиту!