Особливість такого болгарського страви полягає в тому, що його треба гасити в горщику з якими-небудь овочами
Інгредієнти
солодкий перець болгарський – три штуки | |
м’якоть свинини без кісток – 540 г | |
свіжа зелень рубана будь – яка- на свій смак | |
горошок зелений свіжий – 320 г | |
сіль – на смак | |
баклажани великі – дві штуки | |
ароматне масло рослинне будь – що на свій смак | |
спеції будь-для страв із свинини – на свій смак | |
великі помідори найсоковитіші – три штуки | |
великі часникові часточки, очищені – п’ять штук | |
великі бульби картоплі – шість штук | |
білий салатний цибуля великий – одна штука |
Таке традиційне болгарське блюдо, як гювеч готується з м’якоті баранини або свинини найкращої якості, причому бажано використовувати парне м’ясо. Особливість такого болгарського страви полягає в тому, що його треба гасити в горщику з якими-небудь овочами, наприклад, зеленим горошком, болгарським перцем, картоплею і стручкової квасолею. Якщо знайти горщик для запікання не вдалося з якихось причин, то можна використовувати невелику форму з самими високими стінками.
Покроковий рецепт
Починати готування такого відомого м’ясної страви необхідно зі свинячої вирізки, яку слід дуже ретельно промити, а потім обсушити гарненько. Як тільки свинина підсохне, її потрібно буде нарізати шматочками невеликого розміру.
Далі, прогріти в самій важкій сковороді ароматне масло і викласти м’ясо, потім до напівготовності обсмажити шматочки свинини з усіх сторін при періодичному помішуванні, а на цей процес може піти приблизно десять хвилин.
В цей же час можна зайнятися приготуванням овочів, які попередньо потрібно вимити і почистити, потім теж нарізати приблизно однаковими кубиками.
Підготувати саму глибоку вогнетривку посудину, яку заздалегідь слід змастити будь-яким маслом або кулінарним жиром, потім шарами довільно викласти в неї всі нарізані компоненти, в тому числі і свіжий зелений горошок.
Приправити компоненти перцем і спеціями, на свій розсуд посолити, після цього залишити на столі форму хвилин на п’ятнадцять, потім перемішати все і збризнути невеликою кількістю масла.
Далі, форму зі шматочками свинини та іншими нарізаними компонентами щільніше закрити харчовою фольгою і хвилин на двадцять відправити у добре прогрітий духовку, запікати при двохстах градусах.
По закінченні вищевказаного часу видалити харчову фольгу і ще хвилин на двадцять при тій же температурі запікати гювеч, потім у гарячому вигляді це ароматне блюдо подавати до столу.