Починати готування такого відомого м’ясної страви необхідно зі свинячої вирізки, яку слід дуже ретельно промити, а потім обсушити гарненько. Як тільки свинина підсохне, її потрібно буде нарізати шматочками невеликого розміру.
Далі, прогріти в самій важкій сковороді ароматне масло і викласти м’ясо, потім до напівготовності обсмажити шматочки свинини з усіх сторін при періодичному помішуванні, а на цей процес може піти приблизно десять хвилин.
В цей же час можна зайнятися приготуванням овочів, які попередньо потрібно вимити і почистити, потім теж нарізати приблизно однаковими кубиками.
Підготувати саму глибоку вогнетривку посудину, яку заздалегідь слід змастити будь-яким маслом або кулінарним жиром, потім шарами довільно викласти в неї всі нарізані компоненти, в тому числі і свіжий зелений горошок.
Приправити компоненти перцем і спеціями, на свій розсуд посолити, після цього залишити на столі форму хвилин на п’ятнадцять, потім перемішати все і збризнути невеликою кількістю масла.
Далі, форму зі шматочками свинини та іншими нарізаними компонентами щільніше закрити харчовою фольгою і хвилин на двадцять відправити у добре прогрітий духовку, запікати при двохстах градусах.
По закінченні вищевказаного часу видалити харчову фольгу і ще хвилин на двадцять при тій же температурі запікати гювеч, потім у гарячому вигляді це ароматне блюдо подавати до столу.