Крамбль – чудове блюдо!
Інгредієнти
Горбуша – 1 кг (риба) | |
Сметана – 200 г | |
Хрін – 1 ст. л. | |
Лимонний сік – 3 ст. л. | |
Цедра лимона – 1 ст. л. | |
Цукор – 0,5 ч. л. | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Зелень – за смаком | |
Для крамбля: | |
Вершкове масло – 100 г | |
Борошно – 170 р | |
Сіль – щіпка |
І виявляється, він буває не тільки солодким! Він гарний і теплим, і холодним! Його зручно готувати. Крамбль у виконанні з горбушею особливо гарний. Так як горбуша суховата, сюди чудово підходить сметанний соус. Соковита начинка і хрустка скоринка – те що треба! Виходить ситне і смачне блюдо.
Покроковий рецепт
Масло порізати на невеликі кубики, додати борошна. Розтерти руками до крихтоподібною консистенції.
Деко вистелити папером для випічки, викласти на нього крамбль (крихти). Випікати в розігрітій до 200 С духовці близько 10 хвилин (до золотистого кольору).
Сметану викласти в глибоку миску, додати перець, готовий хрін, січену зелень, цукор, сік лимона…
…і трохи лимонної цедри. Спробувати соус (при необхідності, збільшити кількість якого-небудь із зазначених інгредієнтів).
Рибу викласти у вогнетривку форму, полити сметанною сумішшю. Поставити в розігріту до 200 С духовку на 10 хвилин. Не перетримуйте рибу, інакше вона може вийти сухою.
Дістати рибу, присипати зверху крамблем, поставити в духовку ще на 5 хвилин.
Крамбль з горбушею готовий!
(до речі, схоже блюдо в Америці називають «коблер»)
Приємного апетиту!