Курка, запечена в духовці шматочками

Курка, запечена в духовці шматочками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для приготування соковитої шматочками курки в духовці беремо цілу тушку вагою приблизно 1300 кг. Цей «розмір» – умовний, ви можете використовувати, звичайно ж, курку вагою побільше або поменше. Промиваємо курячу тушку під прохолодною водою, попередньо видаливши з неї пір’ячко, якщо такі є. Перекладаємо курку на обробну дошку, нарізаємо (або рубаємо) на шматочки приблизно однакового розміру. Перекладаємо курячі шматочки по містку ємність.

Очищаємо від лушпиння часникові зубчики. Їх число страви з курки можна варіювати, орієнтуючись на свої смакові уподобання. Подрібнюємо часникові часточки, використовуючи чеснокодавку або маленьку тертку. Часникову масу додаємо до курячих шматочків.

Додаємо до курки спеції. У нашому рецепті використовується сіль, солодка мелена паприка, каррі. Відміряємо потрібну кількість спецій, підсипаємо їх до курячих шматочків.

Викладаємо до інгредієнтів в миску майонез. Використовувати можна будь-якої жирності.

Ретельно перемішуємо курячі шматочки. Кожен повинен покритися майонезом та спеціями. У форму для запікання вливаємо трохи рослинного масла, розподіляємо його по дну. Викладаємо курячі шматочки в форму. Форму накриваємо фольгою і відправляємо в духовку на 45 хвилин. Температурний режим виставляємо на 200 градусів.

Потім знімаємо Фольгу, форму знову повертаємо в духовку на 20-25 хвилин. Приємного апетиту!