Відбивні з курячого філе – безпрограшний варіант як для святкового столу, так і для повсякденного вживання!
Інгредієнти
Філе куряче – 4 шт. (по 170-200 г) | |
Приправа – за бажанням | |
Петрушка – декілька гілочок | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Сіль – за смаком | |
Борошно – 4 столові ложки | |
Яйця курячі – 1 шт. | |
Рослинне масло – 2-3 столові ложки | |
Вершкове масло – 20-30 г |
Як приготувати відбивні з курки я зараз вам розповім. Берете куряче філе (воно найніжніше з усієї кури), відбиваєте злегка кухонним молоточком, всі соліть, перчіть і обваливаете спочатку в яйці, а потім у борошні з обох сторін. Потім обсмажуєте відбивні з філе на сковороді на розпеченому маслі. Виходять смачно приготовані відбивні на сковороді. Час приготування займе зовсім не багато. Мабуть, навіть більше часу у вас піде на підготовку м’яса. Приблизний час приготування: 30 хвилин. Інгредієнти розраховані на 4 курячі відбивні.
Покроковий рецепт
Приготувати свою першу відбивну не так вже й складно. Чим кращий шматок м’яса ви використовуєте для відбивних, тим полегшується ваше завдання. Для відбивних з курки краще всього взяти куряче філе. Філейну частину потрібно гострим ножем відокремити від тушки курки, вимити її, відокремити плівки і сухожилля, нарізати на шматки товщиною близько 1,5 см і розміром приблизно з величину долоні. Маленькі шматочки філе, які вийдуть в процесі нарізки, можна вбити в основний шматок. Для відбивних досить мати один великий шматок і кілька маленьких, які з успіхом можна вбити в нього, надаючи потрібну форму.
Філе потрібно відбити з двох сторін, посолити, поперчити, посипати приправами – часником, каррі, базиліком, шафраном та іншими, які ви любите. Залишити на 10-12 хвилин для просочування. Відбивні, які сформованы з декількох маленьких шматочків, треба близько години потримати в холодному місці для склеювання.
Яйце збити виделкою, посолити. Відбивні вмочити з обох сторін в яйці.
Муку висипати в плоску тарілку. Обваляти курячі відбивні з двох сторін у борошні.
Рослинне масло розжарити на сковороді, додавши ще шматочок вершкового масла (він додасть курячим отбивным золотистий відтінок). Коли масло почне пузиритися, у сковороду викласти куряче м’ясо. Обсмажувати м’ясо на сильному вогні протягом 7-10 хвилин. Потім курячі відбивні перевернути виделкою або лопаткою, і зменшивши вогонь смажити до готовності під злегенька кришкою.
Готові курячі відбивні можна подавати з овочевим гарніром, рисом, гречкою, зеленню. Вживати курячу відбивну краще відразу після приготування, так, вона набагато соковитіше і смачніше. Приємного апетиту!