Карі виходить дуже різноманітне за смаком. Має супер аромат.
Інгредієнти
Куряче філе – 0,5 кг | |
Цибуля ріпчаста – 4 шт. | |
Часник – 1 головка | |
Корінь імбиру – 100 гр. | |
Кардамон зелений – 3 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Куркума – 1 столова ложка | |
Гарам масала – 1 столова ложка | |
Чорний кмин – 1/2 їдальні ложки | |
Зіра – 1,5 столової ложки | |
Масло рослинне – 2-3 столові ложки | |
Чікен масала – 1 столова ложка | |
Вершки – 200 мл | |
Листя пажитника сушені – 3 столові ложки | |
Насіння пажитника – 1 столова ложка | |
Насіння гірчиці – 1 столова ложка | |
Кориця мелена – 1/2 чайної ложки | |
Каррі – 2 столові ложки |
Рецепт страви привезений з центральній частині Індії. Для любителів гостренького.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для приготування курячого каррі.
Насіння гірчиці, зіру, чорний кмин, насіння пажитника і кардамон прогріти на сковороді без додавання масла до потріскування, приблизно близько хвилини.
Куряче філе порізати довільно. Посолити і обсмажити в сковороді, де грілися спеції, з додаванням рослинної олії близько 5-7 хвилин.
Цибулю порізати півкільцями і відправити в сковороду до м’яса. Обсмажити все разом близько 3 хвилин.
Часник дрібно порізати, корінь імбиру натерти на крупній тертці. Додати в сковороду. Обсмажити все періодично помішуючи ще близько 3 хвилин.
До обсмажених спецій додати корицю, чікен масалу, куркуму і гарам масалу. Відправити всі спеції в сковороду. Обсмажити все разом близько 2 хвилин.
Потім додати листя пажитника і приправу каррі, перемішати.
Влити вершки, перемішати, зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати під закритою кришкою близько 20 хвилин.
Блюдо готове. Подавати краще з рисом. Приємного апетиту!