Ніжне тушковану м’ясо курки з грибами та італійськими травами для швидкого обіду. Готується з простих інгредієнтів, які є у всіх господинь на кухні.
Інгредієнти
Курячий фарш або філе – 1 кілограм | |
Нежирний йогурт (грецький) – 3 столових ложки | |
Печериці – 50 грам | |
Спеції – Орегано і базилік за смаком | |
Сіль, перець і спеції – за смаком | |
Оливкова олія – кілька крапель для змазування сковороди |
Ніжне м’ясо птиці відмінно поєднується з молочними продуктами. Грецький йогурт, вершки або нежирна сметана добре розкривають смак м’яса, і роблять його смак неповторним. У даному рецепті використовуються печериці, але їх можна замінити на будь-які інші улюблені гриби. М’ясо курки можна замінити на фарш філе індички іл кролика, так як вони майже однакові по калорійності. Такий же рецепт можна готувати не тільки з фаршем, але і просто з шматочками філе.
Покроковий рецепт
Куряче м’ясо трохи промокнути паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу.
Сковорідку розігріти, і скропити рослинним маслом. Викласти м’ясо на сковороду і смажити на невеликому вогні 10 хвилин.
Помити печериці, очистити від шкірки і плодоніжок. Нарізати на невеликі пластинки.
Відправити гриби до м’яса на сковороду. Вогонь трохи збільшити, і накрити кришкою сковороду, щоб гриби пустили сік і протушили м’ясо.
Після 15 хвилин кипіння м’яса з грибами необхідно покласти в сковороду йогурт. Через 5 хвилин блюдо можна посолити і залишити гаситься ще на 10 хвилин.
Перед подачею на стіл посипати м’ясо і гриби травами. Так спеції більше розкриють свій аромат, і не встигнуть пересушити.
Блюдо подавати гарячим, додавши гарнір або салат.