Курячі ніжки, запечені в маринаді
Інгредієнти
Курячі ніжки – 9 шт. | |
Винний оцет – 60 мл | |
Рослинна олія – 60 мл | |
Імбир – 1 см | |
Коріандр – 1 ст. л. | |
Паприка – 2 ст. л. | |
Розмарин – 1 ст. л. | |
Чорний перець – ½ ч. л. | |
Часник – 1 головка | |
Мед – 1 ст. л. з гіркою | |
Сіль – за смаком |
Ах, які вони виходять ароматні, соковиті, з неймовірним ароматом і смаком! Курячі ніжки, запечені в духовці в пряному маринаді – що може краще. Незважаючи на велику кількість часнику і імбиру, ніжки не виходять гострими. Моя мала уплетала за дві щоки, навіть не запитавши, що там за приправи
Покроковий рецепт
1. З усіх інгредієнтів (крім ніжок, звичайно ж) зробити маринад в глибокій мисці.
2. Ніжки очистити від шкірки. Якщо ви любите шкірку, то можете залишити, але в нашій сім’ї всі її ненавидять. Плюс в ній дуже багато жиру і холестерину, що не дуже корисно для здоров’я. Тому, щоб куряче м’ясо принесло максимум користі, всі шкірку краще зняти. Це досить трудомісткий процес. Можете спробувати зрізати ножем, але мій чоловік знімає плоскогубцями. Покладіть ніжки в маринад і добре їх натріть їм, щоб він повністю обволік ножі. Поставте маринуватися на 2 години. Час від часу поливайте ніжки стікшим маринадом.
3. Покладіть ніжки разом з маринадом в рукав для запікання і поставте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів на 45-50 хвилин.
4. Подаємо до столу!